emisjon

«Trønder-konge» følger hjertet og investerer i strikkerakett

Konsernsjef i Trønderenergi og milliardfondet Aneo, Ståle Gjersvold, setter egne penger i Dreamknit.

Marte Stenvaag (t.v.) og Ingrid Volden Smehagen i Dreamknit
Marte Stenvaag (t.v.) og Ingrid Volden Smehagen i Dreamknit
Publisert

Strikke-startupen Dreamknit hvor brukerne kan få utarbeidet sine egne strikkemønstre, blir den første investeringen i det nye tidligfasefondet Gnist.

De to gründerne Marte Stenvaag og Ingrid Volden Smehagen, med bakgrunn fra NTNU, har hentet 2,35 millioner kroner i runden. Prisingen var på 20 millioner kroner.

– Planen nå er å utvikle produktet videre og nå ut til flere, sier gründer Marte Stenvaag.

Allerede selger Dreamknit til over 18 land og har over 1000 kunder. Et viktig skritt videre blir å heve kvaliteten på den engelske versjonen av nettsiden slik at den fungerer like godt som den norske. På litt lengre sikt er planen å åpne for garnsalg.

Rett etter runden ble lukket i høst, ansatte de tre utviklere.

– Vi har et sterkt team. Ingrid jobber beinhardt på produktutvikling, mens Joon-Erik har det tekniske ansvaret og jobber tettest på utviklerteamet som består av Christian, Ragnhild og Sebastian. Jeg tar meg av markedsføring og salg med god hjelp fra Maren, sier Stenvaag.

Strategiske veivelg tar de to gründerne sammen.

Skal vokse fra Trondheim

Et viktig kriterium for at Gnist gikk inn, er at Dreamknit har Trondheim som base for videre vekst.

– Er det mulig å vokse seg stor og global fra Trondheim?

– Vi tror så absolutt det er mulig å bygge internasjonale selskaper fra Trønderhovedstaden, sier Stenvaag. – Spesielt med det nettverket som bygges opp rundt økosystemet her opp nå.

I tillegg til Gnist, Tidligfasefondet og WeSeed, er det en rekke engleinvestorer blant aksjonærene.

Interessen var betydelig. Mens gründernes plan var å hente to millioner, tegnet investorene seg for tre. Sluttresultatet ble et kompromiss mellom å la flere slippe til og prioritere investorer med noe å tilføre selskapet.

– Vi har vært på utkikk etter smart kapital og kan virkelig si vi har fått med oss en gjeng med flinke folk som vi støtter oss på. De har teknisk, finansiell og strategisk kompetanse. Flere av de har til og med gründet store selskaper selv, og har mange erfaringer å dele.

Lokal nestor følger hjertet

Konsernsjef i Trønderenergi Ståle Gjersvold kommer inn på eiersiden som personlig investor.

Ståle Gjersvold er konsernsjef i Trønderenergi og har vært en primus motor for startupmiljøet i Trondheim i minst ti år.
Ståle Gjersvold er konsernsjef i Trønderenergi og har vært en primus motor for startupmiljøet i Trondheim i minst ti år.

Gjersvold brenner for teknologimiljøet i Trondheimsregionen. For ti år siden var han en primus motor bak Spark-programmet som var et samarbeid mellom NTNU og Trønderenergi. Programmet hjalp studenter med gode ideer med å utvikle egne selskaper.

Trønderenergi var også blant de første til å støtte opp om kontorfelleskapet Digs som huser mange oppstartsselskaper i Trondheim.

– Dette er den første investeringen i en startup jeg har gjort, sier han til Shifter om å ha satset egne penger på Dreamknit:

– Investeringen er gjort med hjertet og fordi det er lokale folk som jeg har stor tro på.

Som konsernsjef i Trønderenergi og det ferske infrastruktur-fondet Aneo med en forvaltningskapital på over 20 milliarder kroner, har ikke Gjersvold hatt tid til å drive med personlige investeringer.

– Det kan godt hende at det blir med denne investeringen. Det er i hvert fall ikke planen fra min side å begynne med dette på heltid, sier han.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!

Powered by Labrador CMS