F.v. styreleder Morten Lied, CTO Nils Magne Lunde, samt gründerne Sanna Lutsoja og Tamara Sizykh - Produktspesialist

Travis-gründer selger alle aksjene til oppkjøpsmaskin

Tre år etter oppstart blir over halvparten av aksjene i selskapet som automatiserer reiseregninger, solgt til et av landets største regnskapsbyråer.

Publisert Sist oppdatert

ECIT AS har på få år bygd seg opp til å bli en av de største regnskapsaktørene i landet. Det har i stor grad skjedd gjennom oppkjøp av it-bedrifter. Siden oppstarten i 2013 har selskapet kjøpt over 80 selskaper, hvorav flere har fusjonert.

Nå har byrået kjøpt tech-startupen Travis, en idé initiert av Fredrik Holst, Helge Hannisdal og Tor Henrik von der Ohe, og senere tatt videre av partnere i det Bergen-baserte investorkollektivet Tripod Capital Collective. I 2017 ble Sanna Lutsoja hentet inn som gründer og CPO.

– Vi mener at Travis-teamet har bygget markedets beste løsning, men så tidlig et behov for en kraftfull distribusjonspartner for å sikre kommersiell skalérbarhet. Vi gikk målrettet til de vi så som de beste mulige partnerne og fant raskt tonen med ECIT. Det er spennende å følge selskapets utvikling videre herfra, med både kapital og synergier i ryggsekken, sier hovedaksjonær Momentum ved Hilde Støle Pettersen.

ECIT AS kjøper 51 prosent av selskapet, men partene holder prisen hemmelig. Gründer Lutsoja kjøpes ut, mens de øvrige eksisterende aksjonærene selger deler av sin beholdning. Samtidig skyter ECIT inn 7 millioner kroner i startupen, øremerket distribusjon og videreutvikling av tjenesten i Skandinavia.Kraftig eskalering


I fjor lanserte selskapet appen for Android, gjennomførte en emisjon på tre millioner kroner, og landet partnere og kunder som Tripeltex, Flytoget, Sesam parkering, Europark, GC Rieber-konsernet, Easybank og Jet Seafood.


– Målet er å bli markedsledende på automatiske reiseregninger i Skandinavia, slo Lutsoja fast da.

– Stemmer denne exiten overens med ambisjonen?

– Absolutt. Når vi sammenligner oss med lignende tjenester, har vi automatisert de fleste funksjonene, som er mye mer enn de andre kan si, sier hun nå.


Etter overtakelsen er planen ifølge Lutsoja at Travis drives videre som før, dog med enda høyere ambisjoner. Fusjon med andre av ECITs selskaper har ikke vært tema. Selv fortsetter hun som ansatt i selskapet, men uten eierskap.

– Hva tenker du om vekst fremover?

– Det blir en kraftig eskalering fra nå av. Vi har et veldig sterkt produkt, og med ECIT sine selskaper i ryggen har vi store muligheter til distribusjon av tjenesten, mener hun.

– Hvordan er det for deg, som førstegangs-gründer, å få til en exit?


– Det er en «dream come true». Det å bygge opp et produkt fra idé til en ferdig løsning, og det å jobbe dag og natt og se at alt var verdt det til slutt. Jeg er en av få kvinnelige gründere i Bergen - og i fintech for øvrig. Det hadde vært veldig gøy hvis dette kan inspirere til at flere kvinnelige gründere tør å satse.

Obs! Partner Henrik Lie-Nielsen i Tripod Capital Collective er medeier i Shifter

Korreksjon: I første versjon av denne saken ble etableringen av Travis feil fremstilt. Det riktige er at Fredrik Holst, Helge Hannisdal og Tor Henrik von der Ohe startet selskapet. Senere kom Tripod inn.
Sanna Lutsoja, gründer og CPO i Travis.