Offentlig finansiering

To norske av 40 søkere fikk EU-støtte og tilbud om matchekapital

Et godt resultat for norske vekstselskaper, ifølge Innovasjon Norge-sjef Håkon Haugli. 

Sjef i Innovasjon Norge, Håkon Haugli
Publisert

Ocean Visuals fra Ålesund og DoMore Diagnostics fra Oslo har nådd gjennom i den harde konkurransen i EIC Accelerator-programmet og vil motta til sammen 4,7 millioner euro i støtte, samt tilbud om ytterligere egenkapital. 

Av 1083 selskaper som søkte støtte var 40 norske, elleve kom til intervju, og to fikk faktisk støtte. Ifølge Innovasjon Norge-sjef Håkon Haugli er det et godt resultat, «langt over snittet for deltakerlandene».

DoMore Diagnostics innoverer innen kreftbehandling ved å bruke kunstig intelligens for å tilby mer presise behandlingsmetoder for tykk- og endetarmskreft, noe som muliggjør skreddersydde behandlingsløsninger basert på individuelle pasientsvulster. 

Selskapet har mottatt 2,5 millioner euro i støtte og tilbud om ytterligere kapital på inntil 7,5 millioner euro i såkalt matching dersom selskapet senere henter penger.

Ocean Visuals spesialiserer seg på å utvikle avanserte sensorsystemer for deteksjon og analyse av olje i vann, og bidrar dermed til å redusere skader fra oljeutslipp. Med teknologi installert på blant annet offshore-båter, ferjer og overvåkningsfly, muliggjør de sanntidsdata om oljelekkasjer. 

Selskapet har mottatt 2,2 millioner euro fra EIC Accelerator og et tilbud om inntil 6,2 millioner euro i tilbud om matchingkapital til fremtidige runder.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.