konkurs

Tjommi fikk med seg Petter Stordalen som investor - nå er de konkurs

Tjommi AS og det danske morselskapet Tjommi ApS har slått seg selv konkurs. Forsatt håp om videre drift i Storbritannia med nye investorer. 

Petter Stordalen var investor i Tjommi. Gründer Henrik Johannessen (til venstre) og CMO Jesper Tilsted Brok.
Publisert Sist oppdatert

Styreleder i Tjommi Jesper Jarlbæk bekrefter overfor Shifter at styret lørdag vedtok å slå selskapet konkurs.

Tjommi har siden 2018 hjulpet brukerne sine til å få utbetalt fra prisgarantier, slik som når butikken lover å matche den laveste prisen på nett.

Gründer Henrik Johannesen, som startet selskapet som 22-åring, har vært vokal om målet om å bli Norges neste enhjørning. Han ønsker ikke uttale seg til Shifter på det nåværende tidspunkt, men varsler en kommentar de nærmeste dagene.

I 2019 fikk Tjommi inn Petter Stordalen som investor via Strawberry Equities. Stordalen fulgte opp investeringen i fjor. 

Tidligere i år gikk Johannesen tungt ut i Finansavisen og ville hente 50 millioner kroner for en satsing i Storbritannia til en verdsettelse på en kvart milliard. Da hadde han flyttet til London for å komme tettere på kapitalmarkedet. 

Fant ikke finansiering

Bobestyrer i det norske selskapet, Atle Birkeland, har blitt informert av Tjommi at det danske morselskapet har forsøkt å finne løsninger på en akutt mangel på finansiering siden februar 2023, men at dette har mislykkes. 

I starten av juni søkte selskapet om rekonstruksjon hos danske myndigheter. Dette førte heller ikke frem til en løsning som tilsa rom for fortsatt drift. 

Tjommi-appen fungerer fortsatt torsdag. 

Hadde gjeld til styret og ansatte

Dokumenter som Shifter har sett, viser at Tjommi ApS hadde kortsiktig gjeld på 320.000 danske kroner som forfalt 1. juli. Dette er blant annet honorarer til styremedlememr og utbetalte feriepenger til en tidligere ansatt i Norge. 

Tjommi ApShadde 422.000 dansker kroner i kontanter ved utgangen av juni, men selskapet hadde også langsiktig gjeld i form av et konvertibelt lån til Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO) på 5,3 millioner danske kroner. 

Selskapet hadde også gjeld til det norske datterselskapet på 2,6 millioner som forfaller i 2024. Dette var til dekning av et lån som ASet hadde til Innovasjon Norge.

Det er berammet et møte med kreditorene i den danske skifteretten 25. juli.

Fortsatt håp om drift i Storbritannia

Styreleder Jarlbæk sier til Shifter at det fortsatt pågår samtaler med investorer om drift i Storbritannia. 

– Det er mitt håp og forventning at det sterke Tjommi-teamet kan samle et nytt lag av investorer til en brorunde og at aktivitetene i Norge, Danmark og Storbritannia kan fortsette, sier han.

Planen skal fortsatt være en stor VC-runde med et «tier-1» VC-fond i første halvdel av 2024. 

– Derfor er det viktig å kunne vise til fortsatt utvikling i Storbritannia. Dessverre er det sånn at på grunn av Vækstfondens regler, er Nordic Makers og undertegnende de eneste to investorer som er forhindret i å delta i det nye Tjommi.

Rettelse: I en tidligere versjon av saken het det at revisor Pwc trakk seg ved utgangen av 2022. Det korrekte var at styret i Tjommi var misfornøyde med arbeidet til Pwc og skiftet dem ut. Styreleder Jarlbæk oppklarer: – Styret ønsket en annen revisor, fordi vi ikke var tilfreds med kvaliteten i PWC-teamets arbeide.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.