Verdsettelse

Tise-investorene økte verdsettelsen midt i kapitalkrisen

Mens verdsettelsen av startups har falt kraftig det siste året, har prisen investorene er villige til å betale for Tise fortsatt å øke.

Eirik Frøyland Rime og Axel Franck Næss. Her sammen med styreleder Rolv Erik Spilling (bak til venstre), Jenny Skavlan (i midten) og resten av teamet i Tise.
Publisert

Tise hentet i sommer 200 millioner kroner fra blant annet Nysnø og Ebay Ventures.

Prisingen av selskapet ble ikke kjent, men fra generalforsamlingsprotokollen i selskapet går det frem at de nye investorene verdsatte selskapet til 657 millioner kroner før penger, og rett over milliarden etter penger og med tillegg av frittstående tegningsretter.

Det melder Finansavisen.

Det er en oppgang fra verdsettelsen etter penger på 490 millioner for ett år siden.

At verdien på selskapet har økt så mye på ett år hvor de fleste andre start- og scaleups har måtte slite med å hente kapital og kanskje ta kraftige kutt i verdsettelsen, som for eksempel Klarna, er oppsiktsvekkende.

Da Shifter snakket med Gründer og Tise-sjef Eirik Frøyland Rime om 200-millioners runden i sommer, fortalte han at runden gikk langt fra glatt.

– Vi hadde en dialog som egentlig var mer eller mindre helt lukket. Det manglet bare signaturer, men så trakk investoren seg i tolvte time.

Til Finansavisen sier han nå at selskapet vokser om lag med 90 til 100 prosent også i år og at planen er å bli lønnsomme i 2024.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*