Karriere

Tine-direktøren Malm går til stein-startup med Startuplab på eiersiden

Høine ligger an til å tredoble salget i år. Nå henter de bærekraftssjefen til Tine.

Bjørn Malm går fra Tine til Høine.
Publisert

Oppstartselskapet Høine AS, med Startuplab på eiersiden, ansetter Bjørn Malm som ny CFO. Høine ble startet i 2019 med mål om å skape et proffmarked for brukte murstein i Norge.

Malm kommer fra stillingen som bærekraftssjef i Tine. I sin tid i Røde Kors biodro han med utviklingen av Pantelotteriet. Malm har også erfaring fra finans hos Kaupthing og Storebrand. Den nye finansdirektøren går inn på eiersiden i selskapet.

– Med Bjørn på laget er vi klar til å ta det neste steget. Det er mye teglstein som skal reddes, både i Norge og ute i verden. Med hans erfaring i arbeidet med bærekraftige løsninger i Tine, kombinert med god forretningsforståelse, kunne vi ikke vært bedre rigget til å nå våre vekstambisjoner, sier daglig leder i Høine, Jorunn Tyssø.

– Vi kommer til å se en sterk vekst i gjenbruk av de ressursene vi bruker i samfunnet. Verdifull teglstein, som det kreves mye energi og råvarer for å fremstille, blir i dag kastet når bygg rives. Jeg er imponert over hva Høine allerede har fått til i arbeidet med å skape et nytt liv for denne steinen, sier Bjørn Malm i en kommentar.

Solid vekst gjennom pandemien

Høine oppgir å ha flere nye satsningsområder, blant annet et patent på en innfestningsløsning til oppsirkulert skjermtegl. Det jobbes også med ny teknologi for en mer effektiv måte å labteste stein på.

Salget er tredoblet fra 2021 til 2022, til 3,5 millioner kroner. Ifølge Tyssø fortsetter veksten i 2023.

– Vi styrer mot nok en tredobling. I dag er Høine markedsleder og go-to ressurs både som leverandør av ombrukstegl, men også sirkulære tjenester som kartlegging, mottak, rens og mellomlagring av tegl i Norge.

Tyssø forteller at den kanskje største satsningen vil bidra til å mer effektivt identifisere, rense og omsette stein i prosjekter utenfor Norge, hvor markedet for fasadetegl er betydelig større.

Det planlegges for en emisjon i nærmeste framtid.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.