Karriere

Tine-direktøren Malm går til stein-startup med Startuplab på eiersiden

Høine ligger an til å tredoble salget i år. Nå henter de bærekraftssjefen til Tine.

Bjørn Malm går fra Tine til Høine.
Bjørn Malm går fra Tine til Høine.
Publisert

Oppstartselskapet Høine AS, med Startuplab på eiersiden, ansetter Bjørn Malm som ny CFO. Høine ble startet i 2019 med mål om å skape et proffmarked for brukte murstein i Norge.

Malm kommer fra stillingen som bærekraftssjef i Tine. I sin tid i Røde Kors biodro han med utviklingen av Pantelotteriet. Malm har også erfaring fra finans hos Kaupthing og Storebrand. Den nye finansdirektøren går inn på eiersiden i selskapet.

– Med Bjørn på laget er vi klar til å ta det neste steget. Det er mye teglstein som skal reddes, både i Norge og ute i verden. Med hans erfaring i arbeidet med bærekraftige løsninger i Tine, kombinert med god forretningsforståelse, kunne vi ikke vært bedre rigget til å nå våre vekstambisjoner, sier daglig leder i Høine, Jorunn Tyssø.

– Vi kommer til å se en sterk vekst i gjenbruk av de ressursene vi bruker i samfunnet. Verdifull teglstein, som det kreves mye energi og råvarer for å fremstille, blir i dag kastet når bygg rives. Jeg er imponert over hva Høine allerede har fått til i arbeidet med å skape et nytt liv for denne steinen, sier Bjørn Malm i en kommentar.

Solid vekst gjennom pandemien

Høine oppgir å ha flere nye satsningsområder, blant annet et patent på en innfestningsløsning til oppsirkulert skjermtegl. Det jobbes også med ny teknologi for en mer effektiv måte å labteste stein på.

Salget er tredoblet fra 2021 til 2022, til 3,5 millioner kroner. Ifølge Tyssø fortsetter veksten i 2023.

– Vi styrer mot nok en tredobling. I dag er Høine markedsleder og go-to ressurs både som leverandør av ombrukstegl, men også sirkulære tjenester som kartlegging, mottak, rens og mellomlagring av tegl i Norge.

Tyssø forteller at den kanskje største satsningen vil bidra til å mer effektivt identifisere, rense og omsette stein i prosjekter utenfor Norge, hvor markedet for fasadetegl er betydelig større.

Det planlegges for en emisjon i nærmeste framtid.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Powered by Labrador CMS