Karriere

Tidligere Uber-sjef i Sverige blir partner i Askeladden & Co

Svenske Axel Lindnér flytter til Norge og blir ny partner i startupfabrikken.

Axel Lindnér blir ny partner i Askeladden & Co.
Axel Lindnér blir ny partner i Askeladden & Co.
Publisert Sist oppdatert

Askeladden & Co utvider partnerskapet i Norge med svenske Axel Lindnér. Sist hadde han stillingen som Chief Operating Officer i den svenske bruktbilforhandleren Carla, et selskap som han var med på å grunnlegge i 2021 og som nå årlig omsetter for over 60 millioner euro. 

– Askeladden & Co utvikler og utfordrer etablerte bransjer med innovative forretningsmodeller. Det er et miljø med ekstremt flinke mennesker som liker å bygge noe fra scratch og trives i oppoverbakke. Det er bevist at modellen fungerer, men samtidig tror jeg potensialet til Askeladden & Co er mye større. Jeg gleder meg til denne reisen, sier Axel Lindnér. 

Svensken var i 2014 med på å grunnlegge Uber og Uber Eats i Sverige, et selskap der han også var regionssjef i USA med base i San Fransisco. Han har også ledet den europeiske ekspansjonen av sparkesykkelselskapet Wheels. Siden februar 2023 har han på deltid vært Venture Partner i det svenske VC-selskapet Norrsken VC. 

Lindnér skrev i fjor høst et innlegg på LinkedIn om mental helse som fikk stor oppmerksomhet. I innlegget går det frem at han ville sette helse foran karriere etter å ha blitt utbrent i rollen som driftsdirektør i Carla, selskapet han var med på å grunnlegge. 

I sin nye jobb vil Lindnér ha ansvaret for oppfølging av det strategiske arbeidet i opptil flere av Askeladdens selskaper, der han også vil gå inn som styreleder. 

Netthandelsappen Bandit er et av selskapene der han vil være ansvarlig partner. I stillingsbeskrivelsen inngår det videre at han skal bidra til at startupfabrikken vokser og utvikler seg. 

– Axel er en selskapsbygger og eventyrer av rang. Han har en imponerende bakgrunn og innehar betydelig innsikt og relevant erfaring når det gjelder å starte selskaper og bidra til at de vokser fort. Han vet hva som kreves, og hvor mye gass som må gis. Axels inntreden i partnerskapet vil styrke vår evne til å muliggjøre suksess for folkene våre ved å bygge verdens fremste gründerselskaper, sier Martin Schütt, managing partner i Askeladden & Co.

Lindnér startet i Askeladden & Co nå i sommer. Tidligere i år hentet startupfabrikken 158 millioner kroner i ekstern kapital gjennom en emisjon. I transaksjonen ble selskapet verdsatt til en milliard kroner etter penger. 

Fra før har startupfabrikken ti andre partnere: Martin Schütt, Karl Axel Hjorth Bauer, Andreas Rokne, Lasse Smedsvig, Harald Aalvik, Linn Nærup Børke, Tim Nilo, Petter Samuelsen, Martin Lycke og Marianne Gaarder Amland.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Powered by Labrador CMS