karriere

Tidligere Remarkable-direktør forlater Airthings for å bli sjef i Røkke-støttet AI-startup

Finansdirektør Jeremy Gerst har bakgrunn som finansdirektør i Remarkable. Nå går han fra sensorselskapet Airthings til teknologioppstarten ComplAi.

Jørgen Kadal (til høyre) gründet ComplAi under koronapandemien da det ble behov for å digitalisere revisjon og compliance-prosessene. Nå skal Gerst hjelpe han med å styre selskapet videre.
Publisert

Tidligere har Gerst vært finansdirektør i den norske milliardsuksessen Remarkable, hvor han var med å bygge opp selskapet fra 13 til over 300 ansatte. 

Og før det jobbet han mange år for Boston Consulting Group i Silicon Valley og Oslo.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

ComplAi er en skyplattform som med kunstig intelligens (KI) forenkler og effektiviserer compliance-jobber, som å legge fram bevis og dokumentasjon og sørge for at standarder og regler blir etterlevd.

To år etter oppstart har selskapet allerede flere store kosmetikkselskap som kunder. 

I en emisjon i vår hentet selskapet 18 millioner fra DNV Venture, Vestland Invest og Kjell Inge Røkkes venture-arm, Runway FBU, som priset selskapet til 60 millioner kroner. 

Styreleder Erik Langaker, som var hjørnesteinsinvestor med Vestland Invest fra start, er godt fornøyd med ansettelsen.

– Jeg er glad for å ønske Jeremy velkommen i en spennende tid for selskapet. I takt med at compliance blir en større del av næringslivet, vil det også bli en integrert del av bedrifters KPIer. Jeremy har den perfekte bakgrunnen for å hjelpe oss med å navigere i utfordrende markedsforhold og sikre et godt produkt tilpasset kundene våre, sier han. 

Ambisjonene er å gjøre ComplAi til en internasjonal leder på compliance teknologi, ifølge styrelederen.

Jeremy Gerst gleder seg til å starte i det han omtaler som drømmejobben. 

– Jeg gleder meg til å sikre at produktet støtter næringslivets reise til å bli mer transparente og ansvarlige. I et marked hvor bedrifters klima- og samfunnsansvar øker, er kontroll over leverandørkjedene avgjørende. ComplAis teknologi er det jeg har sett etter i tidligere jobber som finansdirektør, sier han. 

Startet selskapet ut i fra egen frustrasjon

ComplAis produkt baseres i stor grad på gründer Jørgen Kadals 30 års fartstid med sertifiseringer og digitaliseringsprosjekter i DNV. Der kjente han selv på kroppen hvor tidkrevende og tunggrodd compliance-arbeidet er. 

Fra første januar neste år vil Gerst ta over stafettpinnen fra Kadal som nå er sjef. Kadal vil fortsette som produktdirektør i selskapet, noe som har vært planen hele tiden. 

– Det har vært fantastisk å få være med å bygge selskapet og teamet til det det er i dag, men nå går vi inn i en ny fase der vi trenger andre ressurser. Jeg er veldig glad for at Jeremy tar over roret så jeg kan fokusere på domenekunnskap og produktutvikling. Med Jeremys kommersielle talent mener jeg at vi utfyller hverandre perfekt, sier han.