emisjon

CEO og gründer Jørgen Kadal i Complai.

Revisjonsyndling henter millioner fra Røkkes tidligfasefond, Gunnar Evensen og Magnus Valmot

Complais løsning for etterlevelse får inn frisk kapital.

Publisert Sist oppdatert

Complai, en plattform for etterlevelse av forretningsprosesser (compliance), har hentet inn 1,7 millioner dollar, i underkant av 18 millioner kroner, for å videreutvikle sin skybaserte verktøykasse.

Selskapet ble spunnet ut av DNV i samarbeid med tidligere styreleder Erik Langakers «family office» Vestland Invest, som dermed var på eiersiden fra før.

Den nye runden ble ledet av Røkke-fondet RunwayFBU, med deltakelse fra DNV Ventures.

Selskapet prises nå til 60 millioner kroner.

I tillegg kom den internasjonale VC-investoren Kevin Bespolka inn, sammen med tidligere EcoOnline-sjef Göran Lindö, samt engleinvestorene Gunnar Evensen og Magnus Owren Valmot. Sistnevnte var mangeårig toppsjef i Ardoq og er gründer i bryggeristartupen Plaato Technologies.

– Kapitalen vil hjelpe med å bygge organisasjonen, etablere en online markedsplass og markedsføringsnærvær for å skalere opp vår fotavtrykk i kosmetikkbransjen, men også for å etablere oss i andre bransjevertikaler, sier ComplAI-sjef og gründer Jørgen Kadal i en kommentar til TechEU.

Kadal har over 30 års erfaring fra arbeid med dokumentering og digital etterlevelse i blant annet DNV-systemet.

ComplAIs programvare gir samarbeid på tvers av aktører (revisorer, eiendomsbesittere, standard eiere, konsulenter og interessenter) som gir tilgang til overholdelsesdokumentasjon, standarder, rapporteringsskjemaer og tilpassbare kravlister. Dette reduserer problemer i forsyningskjeder og forenkler revisjonsprosessen.