batterier

Tibber lanserer smart batteri

Tibber og Polarium går sammen om smart batteri for hjemmet.

Edgeir Aksnes lanserer smart batteri.
Publisert Sist oppdatert

Videoen som ble offentliggjort nøyaktig klokken 08.00 på nettsidene til Tibber etter flere uker med hinting om at det skulle komme en stor og hemmelig nyhet, kunne minne om en produktlansering hos Apple,

Ut på scenen kommer en svartkledd gründer og administrerende direktør Edgeir Aksnes og forteller salen at han etter flere år endelig kan fortelle hva de har jobbet med.

Bakgrunnen er økt behov for kraft som setter strømnettet vårt under stort press, forteller han. Strømprisene har skutt i været og rammer folk hardt.

Det nye smarte batteriet Homevolt

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Løsningen fra Tibber er Homevolt, det nye batteriet som er laget i samarbeid med svenske Polarium.

Batterier skal gjøre det mulig å lagre energi hjemme, øke egen selvforsyning og senke strømkostnadene, samtidig som det kan bidra til å skape fleksibilitet i et hardt presset strømnett.

I tillegg skal batteriet kunne øke fortjenesten for husstander med solcelleanlegg, som nå kan selge lagret overskuddsstrøm når prisen er høy.

– Det er kombinasjonen av maskinvare og programvare som gjør Homevolt unikt. Energilagring blir nå mer tilgjengelig for alle, og det kan bli en nøkkel for å takle elektrifiseringen av samfunnet. Når flere husholdninger kan ta i bruk batterier vil det bidra til å stabilisere strømforbruket, og det er bra både for strømprisen og nettet, sier Aksnes.

Homevolt er spesielt rettet mot boligeiere, som kjenner til fordelene spotpris på strøm gir, men som ennå ikke har hatt tilgang på gode lagringsmuligheter. Derfor er heller ikke bruk av batterier i norske hjem særlig utbredt, ifølge ham.

Løsningen legges ut i to versjoner med kapasitet på 6,6 kwt og 13,3 kwt. Mens det minste koster 89.995, vil storebroren koste 129.995 kroner. Da skal installasjon være inkludert.

Homevolt kombinerer programvare fra Tibber med løsninger for energilagring fra Polarium. Programvaren oppdateres fortløpende på strømprisene.

Edgeir Aksnes i Tibber og Stefan Jansson i Polarium.

– Energilagring i hjem er den manglende brikken i det bærekraftige energisystemet. Vi har laget et batteri som er lett å forstå, enkelt å ta i bruk, som passer inn i norske hjem og tåler norsk klima. Det er også smart i den forstand at det kan utnytte de store variasjonene i strømpris, og skjønner når det bør lagre energi fra nettet eller solproduksjon. Homevolt er intet mindre enn revolusjonerende på energifeltet, sier Stefan Jansson, administrerende direktør og medgründer i Polarium.

For å være ryddig: Schibsted som er majoritetseier i Shifter, har også en eierandel i Tibber.