lading

Tibber fremmet millionkrav mot Easee: Nå skal gründerprofilene samarbeide om helt ny løsning

Tibber gjenopptar samarbeidet med Easee: starter salg av Easee Lite i alle markeder.

Påtroppende Easee-sjef og Disruptive Technologies-gründer Erik Færevaag og Tibber-gründer Edgeir Aksnes.
Publisert Sist oppdatert

Tibber har fornyet partnerskapet med Easee og vil fremover selge laderen Easee Lite i alle markeder. Det melder selskapene i en felles pressemelding. 

Samtidig styrker de to selskapene samarbeidet om skyløsninger, og sikrer dermed alle brukere tilgang deres løsning for smartlading.

Fremmet krav etter salgsstopp

Men de to profilerte scaleupene har ikke alltid vært så på bølgelengde som de gir inntrykk av nå. Nylig styrte de mot en potensiell konflikt. 

I Tibbers årsrapport for 2022 het det at selskapet, i etterkant av salgsforbudet som ble innført mot Easees ladere i Sverige, hadde fremmet et krav mot Easee på hele lagerverdien av usolgte Easee-ladere. 

Denne verdien ble på dette tidspunktet anslått til rundt 20 millioner kroner. 

Edgeir Aksnes, direktør og medgründer av Tibber, sier til Shifter at han ikke kan kommentere forretningsmessige saker. 

– Men vi har jobbet med Easee, og det er klart at de to selskapene ville ikke vært her vi er i dag hvis dette fortsatt var en utfordring, medgir han. 

Når Tibber nå gjenopptar salget er det fordi de er blitt overbevist om at produktet er sikkert for kundene. 

– Easee har gjennomført nødvendige tiltak for å forbedre dokumentasjonen. Charge Lite er svært godt testet av uavhengige akkrediterte testhus som går gode for at de høyeste sikkerhetsstandardene er fulgt. Vi gjør produktet klart for salg i alle våre markeder, sier Aksnes. 

Samarbeider om skyløsninger

Aksnes forteller at det har vært svært viktig å sikre at en lader som kjøpes via Tibber vil fungere for kunden uansett hva som måtte skje med Easee. Løsningen er blitt til i samarbeid. 

Siden sensommeren har Tibber og Easee jobbet for å utvikle en helt ny teknisk skyløsning som skal sikre pålitelig backup. 

– Som en analogi kan man tenke seg at dersom signalet mot Easee Cloudkit skulle forsvinne, så vil det automatisk opprettes en ny kobling mot Tibber Cloud, forklarer Aksnes som vil berømme folkene i Easee for å ha snudd seg rundt og jobbet så godt med dette i en ekstremt vanskelig situasjon. 

Innrømmer feil hos Easee

Erik Færevaag, ny direktør i Easee og tidligere gründer i sensor-startupen Disruptive Technologies og daglig leder i Nofence, understreker hvor viktig samarbeidet er. 

– Vår kompetanse på hardware og software utfyller hverandre og dette vil forme fremtidens ladeopplevelse for elbilbrukere, sier Færevaag.

En viktig del av dette er å gjøre både nye og eksisterende eiere av Easee-ladere trygge på at produktene alltid vil fungere optimalt. 

– Ved å kombinere Tibber Cloud og Easee CloudKit er kundene dobbeltsikret sømløs smartlading til best mulig pris, fortsetter Færevaag. 

Til E24 utdyper han at det ble gjort masse feil hos Easee. 

– Like viktig som produktet, det er dokumentasjon, sertifisering og alt rundt det. Der har man fullstendig feilet, sier Færevaag til E24.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.