telecom

Telenor Amp investerer i Trond Riiber Knudsen-favoritt

Shapemaker henter millionbeløp, og får enda en investor med stor lommebok på eiersiden.

Evan Ramenskiy (f.v.), Ingrid Sofie Øvrum Sem, Balázs Kisfali, og Jonas Modling i Shapemaker. har tidligere hatt kontorer på StartupLab og var også en del av den siste akseleratoren der. Fra før har selskapet også vært med i Antler-programmet. Nå sitter de på Fornebu hos Runway FBU.
Publisert Sist oppdatert

Shapemaker utvikler digitale verktøy for utregning av bæreevnene til telemaster. På sikt er planen å gjøre verktøyet anvendelig på flere tekniske områder. 

Selskaper som eier telekominfrastruktur som telemaster, såkalte tårnselskaper, er de primære kundene. Disse eies i økende grad av aktører innen private equity.

Etter at Balázs Kisfali og Evan Ramenskiy møtte de andre gründerne, Ingrid Sofie Øvrum og Jonas Modling på Antler-programmet, har startupen fått med seg et kobbel av skarpskodde investorer, som Geir Førre, Trond Riiber Knudsen og Runway FBU som investerer gjennom Røkkes Aker-system. 

Nå kommer også Telenor Amp med på laget i en runde hvor selskapet totalt henter 27 millioner kroner. 

Det melder Dagens Næringsliv

Investeringen er den første kjente i en norsk startup etter at Dan Ouchterlony tok over styringen og Lisa Marie Nyvoll kom inn som investeringsansvarlig.

Selskapet som ble startet i 2021 blir priset til 117 millioner i runden. Det er opp fra 70 millioner i den forrige runden i fjor høst. 

Riiber Knudsen skriver på Linkedin:

 «Et år etter vår fantastiske 88 X exit med Spacemaker AI, møtte vi en like imponerende gründertrio i Antler-programmet som ønsket å gjøre mye av det samme - men denne gangen med beregningsdesign av telekomtårn og andre statiske strukturer. Dette er nettopp temaet for mastergraden min fra NTNU for noen år siden, så jeg var naturligvis svært begeistret for å veilede og senere investere i dette spennende teamet Shapemaker. For dette teamet, som står overfor en utrolig stor markedsopplevelse, er virkelig himmelen grensen - ikke rart at vennene mine hos Telenor Amp valgte dette som sin første investering.»

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.