rekruttering

Tech-psykologer henter kapital fra Skyfall og Sondo

Fairsight kombinerer psykologi og teknologi for å gjøre rekruttering mer treffsikkert.

Lasse Hønsen (t.v.) og Espens Skorstad vil gjøre rekruttering bedre og mer rettferdig.
Publisert

I et krevende kapitalmarked har rekrutteringsgründerne nå hentet 20 millioner kroner i en investeringsrunde ledet av Skyfall Ventures, Sondo Capital og Futurum Ventures. 

Shifter har tidligere skrevet om psykologene Espen Skorstad og Lasse Hønsen - om hvordan de vil revolusjonere rekruttering med det de beskriver som «en banebrytende plattform for testing og kartlegging av kandidater». Denne gangen er det Dagens Næringsliv som først omtaler nyheten fra selskapet.

Runden setter verdien av Fairsight til 100 millioner kroner etter bare 14 måneders faktisk drift. 

– Fairsight er bygget på prinsippet om at ansettelser skal være genuint rettferdige, sier administrerende direktør og medgründer Espen Skorstad i en pressemelding. 

Ifølge Skorstad er resultatet at kundene får ansatte som presterer høyt, men også at det er en større variasjon av kandidatene hva gjelder kjønn, alder og etnisitet. 

– Med kapitaltilførselen kan vi ekspandere internasjonalt og tilby flere funksjoner til våre brukere. Vi er både ydmyke og takknemlige for den tilliten vi har fått fra en så enestående investorkonstellasjon, ikke minst nå, i dette makroøkonomiske landskapet», sier Skorstad. 

Skorstad var en av gründerne av cut-e, som ble solgt til Aon i 2017 for 125 millioner euro. 

Kommersiell direktør og medgründer Lasse Hønsen forteller om en høy kundetilstrømming. Fairsight får en ny bedriftskunde hver 14. dag, og også de som søker jobbene skal ifølge Hønsen være fornøyd med mer struktur i prosessene.

– Bedriftene vil ha de beste, og kandidatene liker åpenbart å oppleve personvurderinger som profesjonelle. Når selv de som mottar avslag opplever prosessen som ryddig, da vet vi at vi er på rett spor. Det finnes alt for mange der ute, som ikke en gang fikk tilbakemelding sist de søkte jobb, sier Hønsen.

Investor Kjetil Holmefjord i Sondo mener at Fairsight treffer en etterlengtet trend.

– Hele rekrutterings- og «assessment-feltet» skriker etter innovasjon, og Fairsight leder an. Deres dedikasjon til evidensbaserte metoder som avdekker både høyt presterende kandidater, og samtidig øker mangfold, treffer en bølge og er nettopp den endringen rekrutteringsindustrien har ventet på, sier Holmefjord i pressemeldingen.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.