CEO i Flexify,Thorvald Thorsnes og CEO i Talented

Talented kjøper den norske freelance-plattformen Flexify

Utviklernettverket får over 1000 nye kandidater når de nå kjøper bemanningsplattformen.

Publisert

Utviklernettverket Talented blir nye eiere av Flexify, en markedsplass for freelancere som utfordrer de tradisjonelle bemanningsbyråene.

– Vi er to selskapet som fra hver vår kant har gått i bresjen for endringer i markedet. Sammen blir vi nå mer slagkraftige og leveringsdyktige på enda flere felt, sier Erlend Rosseland Stokke, COO i Talented og legger til at de ønsker å bli en «one stop shop».

Selskapene ønsker ikke å gå ut med noen sum på oppkjøpet, og Stokke sier at de finansielle aspektene i avtalen skal ferdigstilles neste år.

Flere ben å stå på

Talented kobler utviklere og oppdragsgivere, og etablerte seg i Norge sent i 2019. Siden har selskapet hatt god fart. Nettverket består nå av over 2000 seniorutviklere fra Norge og Finland som enten er på jakt etter fast stilling eller prosjekt som selvstendig næringsdrivende. Selskapet tar et honorar på mellom 2 og 20 prosent av utbetalt lønn, avhengig av avtalemodell.

Talented Finland ble etablert i 2016, og omsetter nå for 100 millioner kroner årlig. På sikt ser selskapet også forbi de nordiske grensene, og har et klart mål om å komme ut i det internasjonale markedet.

– Flexify har et veldig bra renommé. Vi er en brukervennlig plattform i dag, men ønsker litt flere ben å stå på. Bruk av selvstendige utvider seg innenfor flere forskjellige fagfelt, og nå ønsker vi å bygge opp «huben».

Naturlig samarbeid

Der Talented først og fremst har satset på IT-utviklere, har Flexify et bredere nedslagsfelt, som også inkluderer markedsførere, designere og innholdsprodusenter.

Flexify ble startet i 2017 av BCG-konsulentene Andreas Jebsen, Martin Hæreid, Håkon Halvrosen Hortemo og Thorvald Thorsnes. I dag er nærmere 1000 profesjonelle knyttet til plattformen.

Etter oppkjøpet har to selskapene over 2000 medlemmer på plattformen.

– Vi er veldig fornøyde med å bli en del av Talented. De er ambisiøse, har et sterkt team, og har lykkes med sin modell i andre land. Når to selskaper jobber mot samme mål i samme marked, var det naturlig for oss å vurdere et samarbeid, uttaler Thorvald Thorsnes, daglig leder i Flexify.

Han legger til at prosessen har gått over all forventing.

– Vi har veldig tro på at Talented vil ta en nummer 1-posisjon i dette markedet også i Norge.

– Plattformøknomien er kommet for å bli. Når Talented nå vokser videre, handler det om å være det naturlige og kompetente stedet å gå til for både selskaper og flexere. Vi tror driftserfaringene våre styrker kvaliteten på tjenestene til Flexify. De bidrar samtidig til at vi fra i dag kan tilby tjenester på enda flere og beslektede felt, sier Svein Sørensen, CEO i Talentend.