Helse

Svensker vil gjøre stamceller tilgjengelig for alle

Oppstartsselskapet Cellcolabs har hentet 90 millioner fra svenske toppinvestorer i ny kapitalrunde. Målet er å «folkeliggjøre» stamceller.

Publisert Sist oppdatert

Den svenske oppstartsbedriften Cellcolabs har som mål å bygge stamcelleterapi i industriell skala, med en visjon om å gjøre behandlingen tilgjengelig for alle. Tidligere har selskapet hentet til sammen over 200 millioner svenske kroner, nå fyller de på med 90 nye millioner, ifølge Breakit

Tidligere har blant annet milliardær Bryan Johnson, kjent for sin søken etter ungdom og et evig liv, vært entusiastisk angående Cellcolabs og det han omtalte som «ung svensk benmarg». 

De nye investorene er blant annet Evolution-gründerne Fredrik Österberg og Jens von Bahr, i tillegg til Susanna Campbell og Carl Manneh. Kry-gründer Johannes Schildt har allerede investert i selskapet. 

Mattias Bernow, CEO i Cellcolabs, sier han er takknemlig for alle som bidrar til å fremskynde forskningen, som er både kostbar og tidskrevende. 

Bernow mener denne kapitalrunden tar de nærmere målet om å utnytte potensialet til mesenkymale stamceller, som kan behandle, kurere og til og med forebygge sykdommer. Han mener en tilgjengeliggjøring av disse cellene kan endre spillereglene i helsevesenet. 

Når det gjelder selskapets økonomiske situasjon, er Bernow mindre pratsom. Han sier til Breakit at målet for 2024 er å øke forskning og utvikling samt forretningsutvikling. 

Pengene de nå har hentet skal blant annet brukes til å bygge en produksjonsplattform, slik at de kan øke sin industrielle produksjon i løpet av 2025.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.