Bærekraft

Svensk fornybar-plattform henter milliardsum

Cloover, som lager en plattform hvor husholdninger kan velge fornybar strøm, henter 1,3 milliarder kroner.

HENTER PENGER: De ser kanskje ut som et boyband, men gjengen bak Cloover vil heller bli store innen smart-løsninger for energi.
Publisert

Det svensk-sveitsiske selskapet Cloover, med base i Berlin og Stockholm, har sikret seg 114 millioner euro i ny finansiering for å fremskynde veksten med sin plattform. Dette tilsvarer nær 1,3 milliarder kroner, skriver Breakit.

Finansieringen er en kombinasjon av ny kapital og lån. Runden ble ledet av Lowercarbon Capital, en VC grunnlagt av kjendisinvestor Chris Sacca. Også eksisterende eiere som Investors 9900 Capital og QED deltok i det som skal ha vært en overtegnet emisjon, ifølge avisen.

Selskapet har som mål å gi en milliard mennesker tilgang til fornybar energi med et klikk. Plattformen deres gir leverandører muligheten til å selge til kunder med pakkeløsninger og innebygde finansieringsalternativer for eksempelvis varmepumper, solcellepaneler og ladeteknologi for biler. Kort sagt, de kobler sammen alle aktører på energimarkedet.

– Vi tar fornybar energi til resten av mainstreammarkedet i Europa. Det handler om 160 millioner husholdninger som fortsatt ikke har blitt med, sier medgründer Peder Broms i en kommentar til den nye finansieringsrunden.

Bak selskapet står svenske Peder Broms, med bakgrunn fra Finserve Nordic og Stockholm 12. Han deler administrerende CEO-rollen med Jodok Betschart. Teamet bak selskapet inkluderer industriveteranene Tony Kirmo og Valentin Gönzcy.

Denne saken er skrevet med hjelp fra ChatGPT, men desket av Shifters journalister. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.