FINANSIERING

Superside henter 270 millioner kroner fra internasjonale tungvektere

Selskapet som matcher frilans-designere og utviklere med bedrifter ad-hoc, henter penger fra Prosus Ventures and Lugard Road Capital.

Tre av de sentrale i Superside, fra venstre: Fredrik Thomassen (medgründer og CEO), kreativ direktør Ben Myhre, Håkon Heir (medgründer og COO).
Publisert

Superside er et norsk-gründet selskap som lager en plattform som kobler oppdragsgivere med frilansere som jobber med webdesign, powerpoint, grafisk design, dataregistrering og tekstproduksjon. Selskapet ble etablert under navnet Konsus i august 2015, og senere flyttet til USA.

Gründerne i selskapet er Fredrik Thommassen og Håkon Heir, henholdsvis daglig leder og driftssjef, samt Sondre Rasch, som nå leder startupen Safetywing.

På kundelisten har Superside blant andre Amazon, Facebook, Salesforce, Cisco, Shopify og Coinbase.

Nå har selskapet hentet 30 millioner dollar i en ny emisjon. Investorene er Naspers-eide Prosus Ventures og Lugard Road Capital.

Begge de internasjonale investorene har de siste par årene vist interesse for flere norske startups. Prosus har blant annet investert i Oda, mens Lugard Road har investert i Bookis, Xeneta og Attensi.

I tillegg har har nåværende investerer vært med i den nye runden, inkludert Slack Fund og Acequia Capita, ifølge Techcrunch.

Den amerikanske startup-avisen skriver at dette er den desidert største runden Superside noen gang har hatt. Den forrige emisjon var på 5,5 millioner dollar.

Shifter har ikke lyktes med å få en kommentar fra selskapet ennå.