proptech

Produktsjef Alex Siljanovski og administrerende direktør i Qispace, Fang Liu i Qispace
Produktsjef Alex Siljanovski og administrerende direktør i Qispace, Fang Liu i Qispace

Suksess-gründere og boligbyggere investerer 45 millioner kroner i QiSpace

Proptech-selskapet verdsettes til 200 millioner kroner. Nå bereder QiSpace grunnen for ekspansjon til Storbritannia.

Publisert

Fra kontorene like ved Akershus Festning i Oslo sitter teamet i proptech-selskapet QiSpace. Daglig leder Fang Liu forteller at navnet er et spill på det kinesiske ordet qi (uttales som chi), som betyr «harmonisk energiflyt».

QiSpace leverer programvare som skal hjelpe boligbyggere med å selge uferdige boligprosjekter raskere, ved at kundene får tilgang til en interaktiv og fotorealistisk 3D-visualisering av alle enhetene i prosjektet.

– QiSpace ble startet for å gjøre det enklere og tryggere å kjøpe en uferdig bolig. Det er en viss risiko knyttet til å kjøpe en bolig som ikke er ferdig bygd. Man vet jo aldri helt hvordan det faktisk vil se ut før den er ferdig. Med QiSpace får man muligheten til å utforske leiligheten med alt av inventar, interiør, lys, utsikt, sier Liu.

Forretningsmodellen til QiSpace er å selge programvaren som en tjeneste på prosjektbasis, skreddersydd til utbyggere for hvert enkelt prosjekt.

Bygningskomplekset i sin helhet blir lagt inn, modellert og gir interesserte muligheten til å utforske hver enkelt leilighet samt å se nåværende og fremtidig utsikt fra hvert vindu.

LES OGSÅ: Seriegründernes nye boligtjeneste kjøper huset ditt på 48 timer: Henter 10 millioner fra kjente næringslivstopper

Programvaren til QiSpace skal gi potensielle kjøpere enn så realistisk fremstilling av boligen som mulig. Man kan bevege seg rundt litt som i Google Maps.
Programvaren til QiSpace skal gi potensielle kjøpere enn så realistisk fremstilling av boligen som mulig. Man kan bevege seg rundt litt som i Google Maps.

Kunder i sør, nord og vest

Prosjektsjef Alex Siljanovski forteller at QiSpace selger en grunnpakke, som gir interaktive 3D-visualiseringer av hele prosjektet. En utvidet pakke gir muligheten til å leke seg med tilvalg, som fliser, parkett, bad, kjøkken, og så videre.

– Vi mener utbyggere som tar i bruk QiSpace har en fordel fordi de får gitt kunden et mye bedre innblikk i hvordan prosjektet vil bli. På den måten mener vi flere salg kan gå igjennom raskerer, noe som er avgjørende for utbyggere, sier han.

Den første kunden til selskapet, som startet opp i 2019, var det Bergen-baserte boligbyggelaget BOB.

Liu forteller at BOB likte produktet så godt at de gikk inn på eiersiden. Totalt har QiSpace hentet 45 millioner kroner, til er verdivurdering på over 200 millioner kroner.

I tillegg til BOB, er proptech-investoren Alligate og den nordnorske boligbyggeren BoNord blant investorene.

Også eiendomsveteran Baard Schumann og Oda-gründer Karl Munthe-Kaas har gått inn med midler og sitter i styret.

Liu sier at de nettopp har levert et prosjekt for Porsgrunn boligbyggelag (PBBL), og er i dialog med flere kunder i Norge

Storbritannia første land utenfor Norge

Kapitalen skal brukes på å kapre flere kunder i Norge. På trappene er også ekspansjon til Storbritannia.

Prosjektsjef Siljanovski er bosatt i London og har mange års erfaring med og fra eiendomsutvikling, konstruksjon og proptech der. Han har en avgjørende finger med i spillet når selskapet skal etableres i Storbritannia.

– Tradisjonelt har britiske eiendoms- og byggemarkeder sett til nordiske land for innovative teknologier og prosesser. Ettersom fotfestet vårt vokser i Norge, ønsker vi å være ideelt posisjonert i Storbritannia for at markedet skal ta i bruk løsningen vår.

Powered by Labrador CMS