Sommerspalten 2023

Studentnorgesmesteren beskriver det siste halvåret som en scene tatt ut av en film

Shifter intervjuer hver dag en ny gründer eller investor gjennom sommeren. Dagens gjest er Jørgen Sjåvik som sammen med Magnus Svendsen tidligere i år vant NM i studentbedrift med oppstartselskapetet deres Oslo Analytic.

Jørgen Sjåvik vil kjenne smaken av eventyr og beskriver det siste halvåret som en scene ut av en film
Jørgen Sjåvik vil kjenne smaken av eventyr og beskriver det siste halvåret som en scene ut av en film
Publisert

Kan du introdusere deg selv og hva du jobber med i to setninger?

– Jørgen Sjåvik her, 29 år med røtter i Mosjøen og i ferd med å ta verden med storm gjennom mitt arbeid i start-upen Oslo Analytic.

– Vi i Oslo Analytic kalkulerer og reduserer karbonavtrykket til nettsider.

Hva er din drømmeferie? 

– Min drømmeferie? Glem solnedgangene, strandstolene og kokosnøttene. Jeg vil legge på meg 20 kg pasta i den pittoreske landsbyen Ravello i Italia, før jeg hopper på neste fly til Japan for å gjøre det samme med sushi. Smaken av eventyr, rett og slett.

Kan du fortelle om noe du har fått til det siste halvåret som du er stolt av? 

– Det siste halvåret har vært ganske vilt. Magnus Svendsen og jeg, vi startet Oslo Analytic, utviklet et produkt, fikk finansiering fra Innovasjon Norge, gjorde vårt første salg, og som prikk over i-en, vant vi NM i studentbedrift. Og alt dette mens vi holder en solid A i masterstudiene. Høres ut som en scene rett ut av en film, men det er virkeligheten vår.

Hva er den største utfordringen deres står ovenfor nå i bedriften?

– Som enhver gründer vet, er det alltid utfordringer. Internt i bedriften jobber vi med å utvikle automatiserte produkter for å kunne skalere effektivt. Utad står vi overfor nedgang i markedet - en utfordring vi deler med hele bransjen.

Hva er det beste/verste med å være gründer nå?

– Å være gründer er som å ri på en berg-og-dal-bane. Det er fylt med høye topper, skarpe svinger og utrolige hastigheter. Det aller beste med å være gründer i Norge er de støttesystemene vi har, spesielt OBR og Innovasjon Norge. De er mer enn bare støttespillere - de er våre medspillere, og har vært essensielle i vår suksess. Men gründerlivet har også sine utfordringer, det er en stadig balansegang mellom risiko og belønning. Det krever mot, men gir også en følelse av oppnåelse som er vanskelig å matche.

Hvis du skulle sagt noe kritisk om norske gründere eller investorer, hva ville det vært?

– Hvis jeg skal være kritisk? Norske gründere og investorer burde kanskje dra mer nytte av hverandres styrker. Vi er alle i samme båt her. Så, folkens, la oss jobbe sammen og lære Norge å "scale up"!

Les også:  Vilde Regine Tellnes: - Det er først når det er storm at man lærer å seile

Powered by Labrador CMS