Strikking

«Strikke-strømmere»:
– Ikke mange menn forstår hva vi driver med, men Per gjør det 

Gründer Anne Emilie Fosse mener mange mannlige investorer ikke har forstått hva de driver med, men nå har det løsnet. 

Investerer i strikkeapp: Papirfly-gründer Per Oldeide går inn som investor i selskapet Knit&Note til gründer Anne Emilie Fosse.
Publisert

— Det har vært vanskelig å få investorer til å gå inn med større beløp. Det er ikke mange menn over 50 som forstår hva vi driver med, og ofte er det menn som er investorer, sier Anne Emilie Fosse i Knit&Note

Ifølge Fosse er 99 prosent av de som strikker kvinner. Hun skryter av de to mennene som hun nå har fått med på laget. 

Papirfly-gründerne Knut Haaland og Per Oldeide går gjennom sine respektive investeringsselskaper inn med 2,5 millioner kroner i strikkeselskapet. 

— De kommer inn med nyttig kompetanse som er veldig viktig for oss - og de har medlemmer i familien som har brukt strikkeappen vår og vet verdien av den, forteller hun til Shifter. 

Haaland og Oldeide var sentrale i å bygge opp programvareselskapet Papirfly, med over én million sluttbrukere og store merkevarer på kundesiden. Selskapet ble solgt videre til Verdane Capital i 2022. Oldeide sitter fortsatt i styret. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ser globale ambisjoner

— Som investorer er vi opptatt av å investere tid og penger i skalerbare programvareselskap med en bærekraftig idé, gjennomføringsevne og globale ambisjoner. Alt dette er på plass i Knit&Note. Når vi i tillegg fant tonen med en ledelse vi fant ryddig, systematisk og lydhør, var valget enkelt, uttaler Per Oldeide og Knut Haaland i en pressemelding. 

Knit&Note er nå midt i en folkefinanseringsrunde der målet er ti millioner kroner. Foreløpig er de på åtte millioner. Runden stenger onsdag 29. november. 

— Vi er veldig fornøyd med å ha kommet så langt i den tiden vi er inne i, sier Fosse. 

Selskapet har også nylig fått et oppstartslån fra Innovasjon Norge på 2,5 milioner kroner. 

130.000 brukere 

Fosse og selskapet har som ambisjon å bli den største strikkeappen globalt. Appen har nå 130.000 brukere i hele verden, med flest i USA, Tyskland, Spania og Frankrike. 

I appen samler de info om garn, pinner, oppskrifter og nyttige verktøy på samme sted. Her skal både oppskrifter og inspirasjon være lett tilgjengelig. 

Etter nyttår skal de lansere et nytt tilbud som de kaller for strikke-strømming. 

Det høres nesten ut som direkte-tv der man kan se på folk som strikker, men det er det ikke.  

Skal strømme oppskrifter 

— Det er strømming av strikkeoppskrifter. Det skal være like lett å finne frem til strikkeoppskrifter som til en låt på Spotify. Vi har inngått avtaler med designere om bruk av deres strikkeoppskrifter. Nå holder vi på med siste testing, sier Fosse. 

— Det er mye som skjer i selskapet. Får du fortsatt tid til å strikke selv? 

— Jeg legger inn litt tid. Jeg sitter for eksempel opp en time ekstra. Jeg må ha strikking i livet mitt. 

— Hva lager du? 

— Akkurat nå holder jeg på med tre ulike gensere og noen små juleting. Mestringsfølelsen og skapergleden jeg får ved å strikke brenner jeg veldig for - og håper flere skal få oppleve gjennom det vi gjør i appen.