Gründerpris

Steinskjærende robot vant nasjonal gründerpris

Oppstarten Rockslice vant den nasjonale finalen i Gründerprisen 2024 i Stavanger denne uken. 

Til topps: Rockslice-gründerne Jesper Tveit og Kristian Haaga vant den nasjonale gründerkonkurransen, her sammen med Nikolai Nordbotn (til venstre).
Publisert Sist oppdatert


– Vi er veldig takknemlige for all hjelp og støtte vi har fått gjennom GründerAcademy og senere Ada Tech Incubator. Vi hadde ikke kommet dit vi er i dag uten støtte fra dem, sier gründerne Jesper Tveit og Kristian Haaga i Rockslice i en pressemelding. 

Rockslice utvikler en robot som skjærer blokker ut av fast fjell, og retter seg mot å bli et verktøy for byggebransjen. 

De to gründerne vant den nasjonale prisen i Stavanger denne uken. Prisen er på 250.000 kroner og er et samarbeid mellom The Factory, Vestlandets Innovasjonsselskap (VIS), innovasjonsselskapet Validé og Innoventus Sør. Pengepremien sto Stiftelsen GründerAcademy, Sparebankstiftelsen SR-Bank og Sparebank 1 SR-Bank for. 

– Det var utrolig interessant å høre alle de andre dyktige gründerne «pitche». Det er imponerende å se hvor mange bra ideer som har kommet frem gjennom dette økosystemet, ikke minst hvor langt folk har kommet på kort tid, uttaler de to gründerne. 

De understreker at de selv har hatt god nytte av økosystemet da de startet å bygge opp sin egen bedrift. 

– Vi hadde ikke kommet dit vi er i dag uten den genuine interessen og pådriverkraften fra Nikolai og resten av Ada-teamet, forteller gründerne. 

Nikolai Nordbotn åpnet Ada Tech Incubator og har tidligere ledet Gründer Academy i Vestland. 

Han var stolt over at en av inkubator-bedriftene gikk helt til topps i konkurransen. 

– De har et superkompetent team med doktorgrader i fysikk og matematikk, geologi og statistikk, samt ekspertise innen AI-utvikling og programvareutvikling. Med andre ord - skarpe gründere, sier Nordbotn. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.