Samarbeid

Stavanger-startup skal samarbeide med britisk storbank

Tech-selskapet SmplCo starter samarbeid med Barclays og deres nasjonale tilbud til oppstartsselskaper. 

Inngår avtale: Teamet samlet i Stavanger. Første rad fra venstre - Leonardo Hernandez Celli, Giorgiana Mihaela Bejan, Irina Kundsen, Jingjng Li, Yingjie Wei. Andre rad fra venstre - Lasse Andresen og Andreas Melvær.
Publisert Sist oppdatert

– Avtalen er bevis på at vi leverer «good shit» som holder langt utover landegrensene, sier Andreas Melvær, en av gründerne og daglig leder i SmplCo i en pressemelding. 

Fra første juli skal selskapet levere tjenester til Barclays Banks 37 inkubator-hubber i England, Barclays Eagle Labs. 

Selskapet beskriver det «som å rykke opp i den internasjonale eliteserien». 

Stavanger-selskapet har utviklet et femdagers prototype-program, som skal gjøre det lettere og raskere for selskaper å utvikle digitale tjenester. 

Dette blir nå hyllevare for britiske gründere, blant annet sammen med Microsoft sin Azure-plattform. 

SmplCo er gründet av Melvær, Lasse Andresen, Dag Andreas Olsen, Stian Selland, Bjørn Ivar Knudsen, Andras Tooth og Michael Millar. 

Shifter har fulgt seriegründer Andresen tett. I 2017 hentet Stavanger-gründeren 750 millioner til Forgerock. I 2021 røpet han et nytt storprosjekt. I 2022 hentet han 70 millioner til selskapet Indykite. 

– Enorme muligheter 

13.000 selskaper har vært gjennom Barclays Eagle Labs og prototype-programmet til SmplCo blir nå ett av ti selskaper som leverer tjenester til hubbene. 

– Barclays Eagle Labs tilbyr co-working lokaler over hele England. Der får selskaper støtte til å utvikle ideene sine. Vår femdagers prototyping står på menyen for alle deltakere. For oss gir dette enorme muligheter og et solid godkjentstempel av banken, sier Melvær.

Melvær forteller at løsningen deres egner seg både for entreprenører og for såkalte intraprenører, som utvikler eksisterende selskaper innenfra. 

– Drømmestart 

Han trekker frem Stavanger-selskapet Compera som et av er et av selskapene som brukt prototype-programmet. Selskapet jobber med bærekraftrapportering. De deler følgende erfaringer fra bruk av prototype-programmet: 

– Å jobbe med SmplCo var en drømmestart for oss. Rådene deres og prototypingen hjalp oss med å komme i kontakt med viktige aktører og vinne kontrakter – og en pris. SmplCo hjalp oss med å gjøre noe svært komplekst til noe enkelt og visuelt vakkert - noe mulige kunder raskt kan forstå og engasjere seg i, sier Lene Koll, daglig leder i Compera.

SmplCo mener avtalen med den britiske banken og deres hubber kan ha stor betydning fremover. 

– Dersom kun en brøkdel av dem kjøper tjenester av SmplCo vil det ha stor betydning, sier Melvær. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.