gründer

StartupLab kjøper seg opp i 6AM

–  Ambisjonene våre for Trondheim er skyhøye, fastslår Thor Richard Isaksen, etter at innovasjonsselskapet fra Oslo tar et nytt jafs av kaken.

Thor Richard Isaksen (t.v.) i 6AM og Jørgen Veiby i StartupLab fortalte om samarbeidet under på et event i regi av StartupTRD i Trondheim torsdag kveld.
Publisert Sist oppdatert

StartupLab har siden oppstarten i Oslo i 2012 utviklet seg til å bli det ledende miljøet for nye gründerbedrifter i Norge. De har jobbet tett med en rekke startupsuksesser - blant annet Kahoot, Ardoq og Remarkable. De siste årene har de ekspandert til Bergen gjennom et eget kontor der. Tilstedeværelsen har imidlertid ikke vært like stor i Trondheim. 

Det blir det definitivt slutt på nå, når det nå blir kjent at selskapet kjøper seg opp i 6AM Accelerator. Det trønderske selskapet har under ledelse av Thor Richard Isaksen tatt en markant rolle i startupmiljøet i Midt-Norge, og jobber med rundt 70 gründerselskaper årlig og forvalter investeringsfondet GNIST Capital. I tillegg er 6AM initativtager og koordinator for StartupTRD som innbefatter innovasjonshubene DIGS, Faktry, Gründerbrakka og Work-Work. 

Per Einar Dybvik (t.v.) i StartupLab samarbeider tett med en rekke miljøer, blant annet Mesh, her representert med Anders Mjåseth (t.h.) under lanseringen av en egen gründerforening under Arndalsuka. Med på dette var også Thor Richard Isaksen fra 6AM, som både får en investering fra StartupLab, og har kontorer på det Mesh-eide Digs.

Teknologihovedstaden i Norge

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

StartupLab har fra før en liten eierpost i 6AM, men kjøper aksjeposten til Sparebank1 SMN og ender opp med å eie nesten 13 prosent av selskapet. Øvrige eiere er T:lab, (største eier), Aneo, SIVA, SINTEF TTO og Proneo. 

–  6AM har hatt en veldig bra utvikling de siste årene, og vi har samarbeidet tett om en del spennende selskap. Det har vært en veldig bra erfaring, og vi vil gjerne ta dette samarbeidet til neste nivå, sier daglig leder i StartupLab, Per Einar Dybvik, i en pressemelding.

–  Trondheim er teknologihovedstaden i Norge og det skjer veldig mye i startupmiljøet her nå. Nærheten til de sterke teknologimiljøene - SINTEF, NTNU og det boblende studentinnovasjonsmiljøet - gjør at 6AM har en sentral rolle i det nasjonale økosystemet, legger han til.

Han viser til at de opererer i samme bransje, men at StartupLab kommer inn i en noe senere fase enn 6AM.

– Vi opplever at selskapene som kommer fra 6AM er sterke. Blant annet har vi investert i selskaper som Kvist, Riddlebit og Versiro, og samarbeidet tett med andre som Birdsview og BevArt, sier Dybvik. 

Jørgen Veiby (t.v.) i StartupLab og Thor Richard Isaksen i 6AM har ikke bare sansen for de samme skjortene, men også ganske lik smak på hva som er en bra startup - nå styrkes samarbeidet gjennom at førstnevnte kjøper seg opp.

Bra for Trondheim 

Selskapene vil jobbe enda tettere fremover for å hente ut flere synergier mellom virksomhetene. Daglig leder i 6AM Thor Richard Isaksen er sikker på at dette vil komme gründerne i Trondheim til gode.

– Vi er et relativt lite selskap sammenlignet med andre her i landet, men ambisjonene våre for Trondheim er skyhøye. Et nært partnerskap med StartupLab vil åpenbart bli en viktig strategisk brikke i å realisere disse. Sammen med StartupLab, GNIST Capital, StartupTRD og våre sterke eiere og partnere i regionen, har 6AM nå en veldig godt utstyrt verktøykasse. Jeg tror de neste årene vil bli veldig spennende.

Han tror også dette er et viktig steg i utviklingen av et sterkere konsolidert nasjonalt økosystem, der regionale fortrinn og spesialisering blir viktigere. 

–  Innovasjonsselskaper kan ikke lenger være som bensinstasjonene langs E6 der alle ser prikk like ut og har de samme tilbudsvarene. Skal vi bygge store tech-selskaper i Norge som konkurrerer med de internasjonale må vi utnytte våre komparative fortrinn og løfte sammen, enten man er i Trondheim, Oslo eller Bergen, sier Isaksen.