energi

Starter nytt solselskap

Obos og Hafslund Energi går sammen om Solway.

Ingunn Andersen Randa, konserndirektør for forretningsutvikling i OBOS og Martin Sleire Lundby, visekonsernsjef i Hafslund og styreleder i Hafslund Ny Energi.
Publisert

OBOS og Hafslund Ny Energi etablerer et nytt selskap som på sikt skal bygge ut solceller til 10 000 leiligheter, samt næringsbygg, hvert år.

Energiforbruket i bolig- og næringsbygg utgjør over 40 prosent av det totale energiforbruket i Norge.

Den nye satsingen på solenergi skal kunne redusere strømutgiftene for borettslag og sameier betydelig.

Hafslund Ny Energi jobber bredt innen fornybar energi og elektrifisering av samfunnet. Sammen med OBOS skal de nå utvikle nye energiløsninger til næringsbygg og boligblokker, i det nye selskapet Solway.

Utnyttelse av tak og fasader vil bidra til økt produksjon av fornybar strøm, gjøre byggene mer miljøvennlige og redusere CO2-utslipp. For forbrukere betyr solenergi lavere strømutgifter og mange år med gratis strøm etter at anlegget er nedbetalt.

Obos og Hafslund anslår at et mellomstort borettslag vil kunne spare 150-200 000 kroner i strømutgifter hvert år.

Det finnes flere gode, offentlige støtteordninger til installasjon av solceller, blant annet fra Oslo kommune. Det nye selskapet har løsninger som kan redusere etableringskostnadene ytterligere.

– Nå skal vi handle lynraskt for å kunne komme i gang før vinteren. Vi sikter på å ta imot de første bestillingene i september og ha de første anleggene på plass og i drift allerede i år. Det er nødvendig i et marked som trenger rimeligere og grønnere energi. Gjennom året har vi opplevd en gradvis økning av henvendelser fra OBOS-medlemmer, sameier og borettslag som etterspør solcelleløsninger for sine bygg. Da var det naturlig for oss å slå oss sammen med Hafslund Ny Energi som er en ledende aktør på feltet, sier Ingunn Andersen Randa, konserndirektør for forretningsutvikling i OBOS.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*