kampen om talent

Startupen gir ansatte dobbel ferie med samme lønn

Nå blir det fri annenhver fredag for de ansatte i SaaS-selskapet.

Yngve Tronstad og Roy Ugedal i det de gir de ansatte nyheten om dobbel ferie.
Yngve Tronstad og Roy Ugedal i det de gir de ansatte nyheten om dobbel ferie.
Publisert Sist oppdatert

Den trønderske oppstartsbedriften Cillco Technology, som leverer løsninger for innkjøp og leverandørhåndtering og nylig kjøpte seg selv ut fra House of Control, har store planer om å rekruttere teknologisk kompetanse i det som er det tøffeste markedet på lang tid.

I dag består teamet av 26 ansatte, men selskapet har lyst ut over 20 stillinger. Nå tyr de til nordmenns kjærlighet for fritid i kampen om talentene.

Ansatte som var samlet til kick-off fredag, fikk beskjeden om at alle får dobbelt så mye ferie - fri annenhver fredag - til samme lønn.

Ifølge gründerne i selskapet har det uvanlige grepet vært planlagt i lang tid.

– Dette handler blant annet om å tilpasse seg en virkelighet preget av tidspress fra alle kanter. Jobb, fritidsaktiviteter, barnehage, skole, hus og hytte. Alt er mer organisert enn før. Med mesteparten av døgnets våkne timer tilbrakt på jobb ser vi at mange sliter med å få hverdagen til å gå opp. Ordningen er vårt bidrag til å komme nærmere balanse mellom arbeid og fritid, sier styreleder Yngve Tronstad i en kommentar.

Tronstad er overbevist om at dette ikke vil ha en ekstra kostnad i form av redusert produksjon for selskapet, heller motsatt.

– De fleste arbeidstakere tar ikke ut hele sitt potensiale med tanke på effektivitet. Vi mener denne ordningen vil gi de ansatte muligheten til å fokusere mer. Både på jobb når de jobber, men ikke minst på å ha fri når de har fri. De slipper den svært ineffektive og uheldige kombinasjonen av de to; å jobbe mens man egentlig skulle hatt fri eller motsatt, sier han til Shifter.

– Dette er et grep vi mener er riktig for oss som selskap og for våre ansatte. Hvis dette hjelper oss i jakten på nye gode kollegaer tar vi det som et stort pluss.

Han presiserer at Cillco ikke forventer fall i produksjon, heller motsatt.

– Vi jobber i en kreativ bransje med til dels kompliserte problemstillinger. Dette krever fokus. Med mulighet til å samle private gjøremål utenfor arbeidstiden ligger alt til rette for en mindre forstyrrende arbeidshverdag.

Tronstad sier at han regner med å rapportere stigning i produksjon ett år fra nå.

– Vi har store ambisjoner på rekrutteringsfronten, forteller Roy Ugedal, som er leder i Cillco Consulting.

– Men, å bygge et godt selskap handler ikke bare om å finne nye gode ansatte, som i seg selv er en utfordring i vår bransje for tiden, det handler like mye om å legge til rette for at de ansatte blir værende. Vi håper noen av disse tiltakene kan være gode bidrag til dette. Samtidig må vi ha det gøy på jobb. Målet er at alle i Cillco skal glede seg til å gå på jobb, like mye som de gleder seg til de nye fridagene. Da tror jeg balansen er innen rekkevidde.

– Hva sier dere til de som hevder at norske gründere heller burde jobbe mer, ikke mindre?

Styrelederen Tronstad er klar på at det ikke er noe tvil om at livet som gründer i perioder krever arbeidsinnsats utover normalen.

– Men vi har også mye å hente når det gjelder effektivitet og har det samme behovet for balanse som alle arbeidstakere. Fri annenhver fredag åpner for muligheten til å benytte mer tid med seg selv og familien. Win-win, både for gründerne, selskapet og de hjemme.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS