karriere

Sparket Zwipe-sjef har fått ny jobb i «biomarkørfabrikk» støttet av Startuplab og Skyfall

André Løvestam har tatt på seg sjefsjobben i Age Labs.

André Løvestam, daglig leder i Age Labs
Publisert

– Jeg er mildt sagt overrasket og skuffet over beslutningen, og jeg er ikke enig i at den er til det beste for selskapet, sa André Løvestam til Shifter, dagen etter middagen der styreleder Jörgen Lantto ga ham beskjed om at han ikke lenger skulle være sjef i børsnoterte Zwipe som utvikler brikker til smarte bankkort. 

Nå har den erfarne lederen kungjort at han siden mai har stått i ny jobb som administrerende direktør i startupen Age Labs, et selskap som utvikler metoder for å avdekke aldersrelaterte plager, og innovasjoner innen epigenetisk diagnostikk og sofistikert måling av biologisk alder.

Selskapet har blant annet Startuplab og Skyfall blant eierne.

Tok over i mai

I en melding fra selskapet heter det at Løvestam siden han ble en del av Age Labs i mai, har «spilt en avgjørende rolle i strategi, forretningsutvikling og partnerskap, og har bidratt betydelig til vår misjon samtidig som han har muliggjort at vårt grunnleggende team kan intensivere sitt fokus på vitenskapelig forskning og levering.»

Han tar over etter Karl Trygve Kalleberg som går over i rollen som forskningssjef. Arne Søraas trer inn i stillingen som medisinsk sjef. I tillegg styrker Age Labs styret ved å legge til to nye medlemmer; Einar Brummenæs, nåværende administrerende direktør i Abelee, og Jan Fikkan, tidligere generalsekretær i GE Healthcare i Japan og Norden. 

– Jeg er både spent og ydmyk over å lede Age Labs i oppdraget med å forbedre helsevesenet med avansert epigenetisk biomarkørdiagnostikk for aldersrelaterte sykdommer. Vår robuste pipeline av epigenetiske biomarkører, vår proprietære biomarkøroppdagelsesplattform, unik tilgang til biosamples med mangeårige datasett, og mine kollegers fremragende kompetanse og talent, posisjonerer oss til å utvikle oss til en «biomarkørfabrikk». Age Labs representerer en dypt meningsfull mulighet for meg til å bidra til at folk lever sunnere lenger, sier Løvestam i en kommentar. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.