coworking

Spaces tar over Wework-lokasjon

En flytter ut, en annen inn. Nå tar coworking-kjempe over lokalene ved Haakon VIIs gate 5 i Oslo. 

Tar over: Spaces overtar lokalene ved Haakon VIIs gate 5 etter Wework.
Publisert Sist oppdatert

– Vi er veldig stolt av å ha kommet til en enighet med gårdeier. Vi kan ikke se oss for en bedre plassering, uttaler Moeez Asif, salgsjef for partnerskap i IWG. 

Spaces, et konsept eid av kontorhotell- og coworking-giganten IWG, overtar nå lokalene til Wework ved Haakon VIIs gate 5.

Det var Næringseiendom som omtalte saken først.

IWG har også flere andre konsepter, inkludert Regus. Både Spaces og Regus har allerede flere steder rundt om i hovedstaden, blant annet ved Tullinløkka og Stortorvet.

Asif er svært entusiastisk over å ha sikret seg lokalene til Wework:

– Det ligger midt i hjertet av Oslo og finansdistriktet, med gangavstand til togstasjoner og t-banestopp. Det gjør at potensielle leietakere kan forvente å være midt i der det skjer.

Eiendomsutviklingsbedriften Pecunia, som eier Haakon VIIs gate 5, har inngått den nye avtalen med eierne av Spaces.

Lokalene som Spaces flytter inn i, har et areal på over 4000 kvadratmeter, fordelt på tre og en halv etasje. Blant de nåværende leietakerne ved coworking-lokalene finner vi svenske Klarna, som har sitt norske kontor der.

Ingen tilbakegang 

IWG har satt seg som mål å etablere seg landsdekkende innen 2030, og Asif deler at selskapet er i dialog med flere aktører for å overta ulike sentre og lokaler.

Spaces-lokale: Spaces har en rekke lokaler i hovedstaden.

– Per i dag har vi 22 sentre i Norge. Jeg landet nylig også en avtale på nyttårsaften med Pareto om å ta over Evolve-lokalene ved Lysaker fra 1. februar, sier Asif og fortsetter:

– Og planen er ikke bare å ha lokasjoner i storbyene, men også de litt mindre byene som Kongsvinger, Hamar og så videre. Nylig åpnet vi et senter i Sarpsborg. 

I følge han hadde Spaces-eieren sitt beste første halvår noen gang i 2023, og har ikke merket til at det er «mørketid i coworking» på samme måte som andre aktører har rapportert til Shifter om tidligere. 

– Første halvåret av 2023 hadde IWG rekordinntekt internasjonalt, og våre sentre i Oslo har bra belegg, sier Asif. 

Avsluttet kapittel

Utenfor Wework sin lokasjon i Oslo ved Tjuvholmen Allé.
Flytter ut: Wework har besluttet å avslutte virksomheten i Norge.

Torsdag bekreftet en talsperson i Wework til Shifter at coworking-aktøren pakker sakene og flytter ut av de resterende lokalene i Oslo. 

Dermed var sagaen om et av de siste årenes mest «hypede» og omstridte internasjonale startup-prosjektene slutt også på norsk jord – etter at moderselskapet med hovedkontor i New York søkte konkursbeskyttelse i fjor høst

Haakon VIIs gate 5, som Spaces nå tar over, er ett av to lokasjoner Wework har hatt i Oslo frem til utflyttingen – i tillegg til Tjuvholmen Allé 3. 

Talspersonen kunne likevel fortelle at utflyttingen ville gå smidig for seg, og at de sammen med utleierne hadde kommet frem til løsninger som gjør at medlemmene som holder til ved de to lokasjonene får bli værende.

«WeWork og Pecunia har kommet til en avtale for å overføre WeWorks operasjoner på Haakon VIIs Gate 5, slik at medlemmene kan fortsette i sine nåværende kontorer» sto det i uttalelsen.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.