-
Technical Support Engineer | NBIM
-
Country Manager Norge | Noteless
-
Partner/Headhunter | Branchy
-
Senior Product Manager | Bakken & Bæck
-
Finance Manager (vikariat) | StartupLab
-
Data Engineer | Klaveness Digital
-
Medeiere* | Boitano AS
-
Chief Operating Officer (COO) | ROEST
-
CEO | Kontur AS
-
VP Marketing | Glint Solar
Årsresultat
Solgte esport-spillere for mer enn 100 millioner kroner
Esportselskapet Heroic økte inntektene med 20 prosent fra 2023 til 2024.

– 2024 var kort og godt et ekstremt bra år, hvor vi lyktes godt sportslig, kommersielt og med kjøp og salg av spillere, sier Joachim Harg, finansdirektør i Heroic, en av Norges største esportaktører.
Selskapet driver med konkurranse innenfor spill, der spillere danner lag og konkurrerer for å vinne pengepremier. Forretningsmodellen inkluderer også sponsoravtaler.
Selskapet omsatte for 120 millioner kroner i 2024, som er en økning på 20 prosent fra 2023 - og selskapet fikk positiv bunnlinje med én million i pluss.
Les også: Slik gikk det med ni hete esportselskaper etter at investeringsfesten var over
– For mange utenforstående forbindes esport fortsatt som «gaming på gutterommet», og det var jo der det startet. Men akkurat som fotball gikk fra å være «lek på løkka» til «big business», følger esport samme utvikling, sier Harg.
Tallene i Brønnøysundregistrene viser at selskapet gikk fra minus 1,2 millioner i inntekter til 120 millioner, og med et årsresultat fra minus 94 millioner til én million i pluss.
Suksess med spillersalg
– Endringen i inntekter ser nok ekstraordinær ut, men det skyldes at vi fusjonerte mor- og datterselskap i fjor, hvor mor ble overlevende enhet. Ser man på samlet omsetning, hadde vi en organisk vekst på 20 prosent fra 2023. Det er vi godt fornøyd med, særlig siden 2023 allerede var et rekordår, sier Harg.
– Hva ligger bak omsetningen på 120 millioner?
– Selv om underliggende drift viste god utvikling, så var det suksessfull spillerlogistikk som var x-faktoren i 2024. Vi har de to siste årene solgt spillere for mer enn 100 millioner kroner. Det meg bekjent ingen andre esport-organisasjoner i verden som er i nærheten av å kunne vise til det samme, sier Harg.
Han forteller at selskapet også investerte i nye spillere, men at kjøp og salg av spillere var den største enkeltårsaken at selskapet klarte levere en positiv bunnlinje i 2024.
– Selv om vi er på tredje året med salg av spillere for titalls millioner kroner, så er det ingen garanti for at dette vil fortsette. Hver gang vi selger en eller flere spillere, så setter det midlertidig vår sportslige satsing et par hakk tilbake. Vi kan med andre ord ikke forvente eller legge til grunn at vi skal se samme volum på spillersalg fremover, sier Harg.
Skal bygge buffer
– Hva er de viktigste målsettingene for 2025?
– Det viktigste økonomisk er å bygge en solid kapitalbuffer. I et marked som fortsatt er krevende, ønsker vi å være rustet til å ta de riktige, langsiktige beslutninger uten å være avhengig av nye emisjoner eller bli tvunget til å ta suboptimale valg på grunn av likviditetsbehov. Spillersalgene har muliggjort dette for oss, og nå gjelder det at vi forvalter de pengene best mulig fremover, sier Harg.
Når det gjelder det sportslige forteller han at selskapet allerede har startet sterkt i år.
– Vi har to titler og kvalifisering til både majors og verdensmesterskap. Vi ønsker naturligvis å kjempe om flere trofeer i år, men det viktigste er å delta i de største turneringene regelmessig. Slik at vi holder oss relevante, at spillerne får matchet seg mot de beste og partnere våre får den eksponeringen de ønsker, sier Harg.
Selskapet satser også spesielt på talenter.
– Vi har startet vår egen akademisatsning, hvor vi ønsker å utvikle nye talenter - både til eget lag, men også for fremtidige salg.