nytt om navn

Snowboard-topp blir Mesh-topp

Han har vært en av landets beste i halfpipen - nå skal Thomas Harstad få den kjente gründerhuben på gli.

Thomas Harstad, Anders Mjåset og Kimberly Beijersbergen i Mesh.
Publisert Sist oppdatert

Den tidligere profesjonelle snowboardutøveren Thomas Harstad begynner i Mesh Community som leder for partnerskap. Det gjør han etter 15 år i internasjonale selskaper som DC Shoes, Nike og Red Bull, melder gründerhuben. Før dette var han sjef for snowboardlandslaget og de siste seks årene har han vært leder for Sports Marketing i Red Bull. Og før dette igjen var han en av Norges beste i halfpipe.

Harstad ser ifølge meldingen store likheter mellom toppatleter og gründere og gleder seg til å bli en del av startup-økosystemet. 

– Jeg tror det ligger endeløse muligheter i å bruke partnerskap strategisk for å få til vekst i startup-økosystemet, og jeg gleder meg til å bygge sterke partnerskapsprogrammer mellom investorer, etablerte selskaper og startups, sier mannen som nå blir sjef for partnerskap hos Mesh.

Harstad har jobbet med mange av de fremste idrettsutøverne i Europa, og han har hatt ansvar for spektakulære arrangementer som «Red Bull Cliff Diving» fra Operataket. Han ser for seg at mye av erfaringen han har med seg fra å profesjonalisere businessdelen av sportssektoren kan overføres til startup-scenen”. 

– Startupscenen får mindre oppmerksomhet enn sportssektoren, men man har gått gjennom den samme profesjonaliseringen de siste ti årene og begge har mye å lære av hverandre. Jeg håper at min erfaringen fra både utøver og partner siden fra sportssektoren kan overføres til startup-verdenen og at jeg kan bidra til å profesjonalisere partnerarbeidet i startup-økosystemet, sier Harstad i pressemeldingen. 

Thomas Harstad var landslagssjef i snowboard i en årrekke.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Mesh Community har siden koronapandemien satset tungt på innhold, med oppkjøpet av The Hub, og med profesjonaliseringen av eventer og kommunikasjon. Thomas Harstad går inn i et team sammen med gründer Anders Mjåset og innholdsansvarlig Kimberly Beijersbergen.

– Det blir utrolig spennende å se hvor mye av Thomas sin erfaring som er direkte overførbar til startupscenen. Vi har store forventninger, og vi ser frem til å gå all inn på partnerskap. Vi har alltid tenkt at det er en effektiv strategi for å skape verdi og vekst, men vi har aldri fått det til på det nivået vi ønsker - nå har vi alle forutsetningene for å lykkes med det, sier Mesh-gründer Mjåset.