FLOM

Mesh under vann

Store mengder vann flommet inn i gründerhuben Mesh sine lokaler i Møllergata fredag morgen. Gründer Anders Mjåset øyner likevel håp for å åpne til Oslo Innovation Week mandag.

Anders Mjåseth i diskusjon med driftspersonell i Møller Eiendom om konsekvensene av oversvømmelsen på Mesh Youngstorget.
Anders Mjåseth tar en titt nedi kjelleren på Mesh Youngstorget der podcastutstyr, stoler og sofaer fløt rundt i morgentimene fredag. Man kunne høre vannet fortsatt fosse inn.
Anders Mjåseth ble møtt av enorme vannmasser i kjelleren på Mesh Youngstorget etter at en vannledningen trolig hadde røket i gata utenfor.
Første etasje på Mesh Youngstorget klarte seg tilsynelatende relativt godt da vannet strømmet inn i bygningen, men i kjelleren var det fullt av vann.
Mannskaper jobbet for å stoppe vannlekkasjen utenfor Mesh Youngstorget i morgentimene fredag.
flom mesh
Anders Mjåseth og Karl Kristian Knutsen Wickstrøm måtte vise medlemmene videre til Mesh Nationaltheateret etter at coworkingspacet i Møllergata ved Youngstorget ble oversvømt.
FLom mesh
Anders Mjåseth måtte vise medlemmene videre til Mesh Nationaltheateret etter at coworkingspacet i Møllergata ved Youngstorget ble oversvømt.
Anders Mjåseth måtte vise medlemmene videre til Mesh Nationaltheateret etter at coworkingspacet i Møllergata ved Youngstorget ble oversvømt.
Sterke krefter i sving da vannledningen røk utenfor Mesh Youngstorget.
Publisert Sist oppdatert

– Denne huben må stenges i dag. Strømmen går. Vi vet ikke hvor ille det er. Vi må sette krisestab for å håndtere alt av medlemmer og alt av eventer. Vi må bruke den andre huben til å ta unna så mye som mulig.

Det var budskapet da Shifter først snakket med Mesh-gründer Anders Mjåset fredag morgen. Han så da ganske mørkt på situasjonen. På kort tid flommet det inn store mengder vann i den kjente gründerhuben i Møllergata i Oslo.

Det som gründeren beskriver som en elv rant inn i kjelleren, der det var fullt av teknisk utstyr, podcast-studio, gaming-rom - og hovedstrømskap.

Samtidig ankom stadig nye medlemmer og andre som blant annet skulle forberede seg på neste ukes viktige Oslo Innovation Week

Disse ble vist til Mesh sitt andre lokale i Tordenskiolds gate, hvor selskapet forsøker å finne løsninger for sine medlemmer og andre som har gjort seg avhengig av lokalene til Mesh. Hjørnebaren på Mesh Youngstorget åpnet også for uthenting av datamaskiner og annet utstyr tilhørende medlemmene.

Etter at brannvesenet hadde klart å pumpe ut en del av vannet rundt klokken 09.30, kunne det se ut som om det elektriske anlegget og ventilasjonssystemet hadde klart seg unna vannmassene. 

Dermed er det grunn til optimisme, ifølge Mjåset. 

– Vi tror at mye av kontoret kan åpne som vanlig på mandag, forhåpentligvis kan vi bruke førsteetasje som vanlig. Men kjelleren kan vi ikke bruke. Den må tørkes ut, sier Mesh-sjefen.

Han oppfordrer medlemmene til å ta kontakt med administrasjonen ved spørsmål.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.