Pedja Bihor (Head of Product & Technology/InfoTiles), Svein Christian Ulvatne (Styreleder/InfoTiles), Magne Eide (Head of Commercial & Customer Success/InfoTiles), Borgar Ljosland (Senior Partner/ProVenture), Johnny Alexander Gunneng (CEO InfoTiles) og Ane Christophersen (Investment manager i Proventure).

Smartby-selskapet InfoTiles henter 15 millioner kroner

Proventure følger opp med frisk kapital et drøyt halvår etter forrige emisjon.

Publisert Sist oppdatert

Proventure og Lyse Investeringer investerer 7,5 millioner kroner hver i InfoTiles.

Sandnes-selskapet har utviklet en SaaS-løsning for innsamling av informasjon fra ulike kilder, som sensorer, eldre fagsystemer og åpne datasystemer. Selskapet samler blant annet inn data ved hjelp av sensorer i vann- og avløpskummer.

Emisjonen skjer kun åtte måneder etter forrige kapitalinnhenting, også den på omkring 15 millioner kroner. Allerede den gangen varslet Proventure at de jaktet en god medinvestor. Nå har de funnet en i Lyse.

– Lyse ser et stort potensiale i InfoTiles og ser frem til å aktivt følge dem videre fra eiersiden. InfoTiles har ekspertisen og plattformen som skal til for å bli en nøkkelaktør i sitt segment, sier Ørjan Aukland, leder for Lyse Corporate Venture i en pressemelding.

Lyse kjenner InfoTiles fra før, gjennom et samarbeid oppstartsselskapet har gjort med datterselskapet Altibox, som varsler om glatte gang- og sykkelveier. Nå ligger mye til rette for en utvidelse av samarbeidet.

– Vi er svært glade for å få Lyse og ProVenture inn på eiersiden. De har kompetanse og erfaring som vil være svært nyttig for å løfte selskapet internasjonalt i tråd med våre vekstambisjoner, sier medgründer og daglig leder Johnny Alexander Gunneng i InfoTiles.