Proptech

Slutter som toppsjef for å ta over styringen i proptech-startup

Arkitekt-toppen vil jobbe med salg og kommersialisering.

Lars Eirik Ulseth er daglig leder i Tag Arkitekter. Nå begynner han i startupen Parallelo.
Lars Eirik Ulseth er daglig leder i Tag Arkitekter. Nå begynner han i startupen Parallelo.
Publisert Sist oppdatert

Parallelo ble spunnet ut av Tag arkitekter i 2019 for å hjelpe arkitekter spare tid og utbyggere penger med egenutviklet programvare for boligbygging i stor skala.

Nå går lederen i Tag, som er et av landets største arkitektkontorer, av for å jobbe med startupen på heltid, ifølge Estate Nyheter.

Lars Erik Ulseht var i 2009 med på å etablere Tag og har lang erfaring med eiendomsutvikling og boligprosjekter. Han er ekspert på blant annet industriell tilnærming til boligutvikling og arkitektur.

I Parallelo skal han bidra i en salgsfunksjon. Ifølge aksjonærregisteret hadde holdingselskapet LEU Holding som er kontrollert av Ulseth, 28,2 prosent av aksjene i selskapet i 2020.

Den tekniske løsningen lar arkitekter raskt genere alternative leilighetsplaner og teste løsnigner under ulike forutsetninger. Blant de som har benyttet løsningen er OBOS, Nordr og AF.

Selskapets teknologi kan sammenlignes med Spacemaker, men mens selskapet som ble kjøpt opp av Autodesk for 240 millioner dollar tar for seg utsiden av byggene, ligger fokus hos Parallelo på innsiden.

I november ble det klart at Parallelo hadde ansatt Ove Kvalsvik som daglig leder. Kvalsvik har tidligere vært gründer og partner i innovasjonsstudioet Fueled. Parallelo har hentet rundt 9 millioner kroner siden oppstarten.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS