RESULTAT

Slik gikk det med Frid i fjor

Fintech-selskapet med Nofence-gründer Erik Harstad i spissen har lagt sitt første fulle driftsår bak seg.

Daglig leder i Frid, Erik Harstad.
Publisert

I snart to år har gründertrioen Erik Harstad, Guro Sollien Eriksrud og Espen Ellevseth bygget mobilapplikasjonen Frid under selskapet Visonomic, med en ambisjon om å lage en bunnsolid privatøkonomisk rådgiver i digitalt lommeformat.

Hittil har selskapet lansert en gratisversjon av appen, samt noen premiumfunksjoner for betalende kunder.

Fjorårsregnskapet til selskapet viser at omsetningen økte fra en knapp million til 1,46 millioner kroner i fjor, som var det første virkelige driftsåret. Resultatet endte med et underskudd på en knapp million.

Daglig leder Harstad, som tidligere har bygget opp beitetek-selskapet Nofence, fortalte før jul at Frid har hentet inn syv millioner kroner i investorkapital.

I samme intervju fortalte han at de i påvente av større brukerinntekter har fått inn penger gjennom foredragsvirksomhet i regi av medgründer Guro Sollien Eriksrud, som tidligere har skrevet boka Lommeboka i hverdag og krise, og bærere tittelen forbrukerøkonom i Frid.

Fintech-selskapet anslo da at de trengte 5000-10.000 kunder som er villig til å betale 79 kroner i måneden for å holde skuta flytende med brukerinntekter. I intervjuet med Shifter sa Harstad at de var på «valideringsnivå», uten å spesifisere hva det betyr.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.