krypto

Sky Mavis tok inn mye mindre kapital enn planlagt

Samtidig ble verdsettelsen barbert med 30 prosent.

Aleksander Leonard Larsen er en av gründerne av Sky Mavis.
Publisert Sist oppdatert

Den norske utvikleren Aleksander Leonard Larsen er en av gründerne i Sky Mavis som står bak NFT-spillet Axie Infinity

Spillet var et av kryptoverdenens aller mest populære og lønnsomme i årene fra 2019 til spillet ble hacket 23. mars 2022. 

På høyden var Sky Mavis verdsatt til 25 milliarder kroner, eller nærmere 30 milliarder gitt dagens vekslingsforhold mellom kroner og dollar.

I april 2022 kunngjorde Sky Mavis at de hentet inn 150 millioner dollar i finansiering for å hjelpe til med å refundere spillere som mistet penger i innbrudett. Selskapet kunngjorde også at de ville øke antall valideringsnoder på Ronin-blokkjeden for å gjøre den mer sikker.

Slik fikk hackerne kontroll

  • Hackerne klarte å ta kontroll over fem av de ni valideringsnodene som sikrer Ronin-blokkjeden, som brukes til å drive Axie Infinity.
  • Dette tillot dem å ta ut 173 600 Ethereum og 25,5 millioner USD Coin, som var verdt rundt 625 millioner dollar på den tiden.
  • Sky Mavis forklarte at hackingen trolig var resultatet av et phishing-angrep mot en av sine ansatte. Den ansattes laptop ble kompromittert gjennom et falsk jobbtilbud, noe som ga hackerne tilgang til de private nøklene som trengs for å signere uttak fra Ronin-blokkjeden.

Per juli 2023 har Sky Mavis hentet tilbake 30 millioner dollar av de stjålne midlene. Selskapet jobber fortsatt med å hente tilbake de resterende midlene.

Nå melder selskapet, som denne uken fremstod med ny profil, at de kun tok inn 11 millioner dollar av de først annonserte 150. 

I bloggposten som er datert april 2022 og oppdatert nå, heter det at Sky Mavis klarte ta trappe ned runden på grunn av sterk finansiell stilling.

«Vi er utrolig takknemlige for investorene våre for at de gikk inn i et enestående øyeblikk og tilbyr deres støtte, og ønsket å respektere vilkårene som opprinnelig ble tilbudt. Samtidig er vi stolte av vår robusthet og finansielle styrke som gjorde at vi kunne gjøre alle brukere hele med interne midler».

A16z og Animoca Brands skal ifølge TechinAsia ha vært blant dem som fikk komme inn som investorer til den nye verdsettelsen på 1,95 milliarder dollar. Det tilsvarer rundt 20 milliarder i kroner for tiden.

Fra 2,7 millioner til 400.000 brukere

Hackingen hadde en betydelig innvirkning på Axie Infinity. Spillets daglige aktive brukere falt kraftig i ukene etter. 

Nettsiden Activeplayer.io har estimert at spillet gikk fra 2,7 millioner aktive spillere i januar 2022 til under 400.000 ved inngangen til mai 2023.