FINTECH

Skulle gjøre det enklere å sende penger til Afrika og Asia, nå er Vipicash konkurs

Fintech-selskapet som for få år siden ble løftet frem av DNB som det neste store, er konkurs.

Gründer Olivier Makuta på besøk hos DNB i Bjørvika i forbindelse med at selskapet hadde blitt tatt opp i akseleratoren de hadde sammen med StartupLab.
Publisert Sist oppdatert

Vipicash har siden 2017 utviklet en tjeneste som skal sikre tryggere og rimeligere pengeoverføringer til familie og venner i Afrika og Asia.

Nå er det åpnet konkurs i det Oslo-baserte oppstartsselskapet.

Det så imidlertid lenge lyst ut for Vipicash. Olivier Mukuta og resten av gründerteamet fikk tidlig investorer på kroken, deriblant Startuplabs Founders Fund og Bekk-gründerne Olav Folkestad og Frithjof Fredriksen. Senere har også seriegründer Murshid Ali gått inn på eiersiden.

I 2018 ble selskapet tatt opp i fintech-akseleratoren DNB NXT, og året etter ble den norske startupen nominert til Mangfoldsprisen. Selskapet fikk også 11 millioner kroner fra Forskningsrådet i 2019.

I det siste har det derimot sett mer kaotisk ut. I Brønnøysundregistrene er det registrert en rekke endringer - og rettelser - i alt fra daglig leder, styre og vedtekter til manglende roller og revisjon av årsregnskap.

Og denne uken ble det altså åpnet konkurs i selskapet. Krav i boet må meldes bostyrer Erik Sandstrø innen 30. mars.

Shifter har vært i kontakt med gründer og daglig leder Olivier Mukuta. Han vil ikke kommentere saken så lenge konkursprosessen er pågående.

– Trist

Det vil derimot Maria Archontoulis, som er ansvarlig for DNB NXT.

– Vi så et engasjert team med en misjon om å løse en vanskelig problemstilling. Det er trist å høre at de ikke fikk det til. Når vi jobber med tidlig fase selskaper vet vi at det er en høy risiko, og ikke alle som får det til. Det er likevel viktig å satse på de som tør å utfordre og bygge nye løsninger som Vipicash gjorde, sier hun.

Archontoulis opplyser at DNB NXT nå har hatt 27 selskaper gjennom akseleratorprogrammet siden 2017.

Vipicash er den eneste konkursen fra disse kullene.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!