Podkast: Folk som fikser verden

Sirkulærøkonomi er tidenes forretningsmulighet

– Bare følg med på nyhetene, materialprisene går til himmels, sier Loopfront-gründer Michael Curtis.

Michael Curtis i Loopfront gjestet Shifter og Historiebrukets podkast Folk som fikser verden.

Loopfront har utviklet en plattform for kartlegging av materialer i bygg. Gründer Michael Curtis mener det er avgjørende at vi forstår det sirkulære potensialet i bygningene våre og kartlegger det som har verdi, både i penger og i CO2.

– Da jeg jobbet som arkitekt var jeg frustrert over prosjekter som verken gjenbrukte eller tok vare på materialer, forteller Curtis i podkasten Folk som fikser verden.

Han sammenlikner frustrasjonen med en slags kløe som han måtte gjøre noe med. Derfor startet han Loopfront. Deres aller første kunde var Asker kommune, som signerte avtalen basert på presentasjonen av konseptet alene.

Dette har så langt spart Asker for 16 millioner kroner gjennom å kartlegge og bruke kontormøbler om igjen. Kommunens opprinnelige innkjøpsbudsjett på 30 millioner kunne kuttes i to som direkte følge av samarbeidet. I tillegg fikk prosjektet en betydelig miljøgevinst og mye lavere lavere CO2-utslipp enn ellers.

Med 16 ansatte på kontorer i Trondheim og Oslo i Norge, og i Sverige og Tyskland, satser Loopfront nå på å utvide virksomheten til en rekke land i EU i løpet av de neste par årene. Hør hele episoden her eller søk opp Shifters podkast i appen der du ellers hører podkast.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*