INDUSTRI

Shell Ventures og Idékapital investerer én milliard kroner i Kongsberg Digital

Teknologiselskapet prises til 5,9 milliarder kroner etter transaksjonen.

Illustrasjonsfoto.
Publisert Sist oppdatert

Kongsberg Gruppens digitale alibi leverer høyteknologiske systemer og løsninger til kunder innen alt fra offshore, olje- og gassindustrien og handelsflåten, til forsvar, romfart og fornybare industrier. Selskapet har også en egen venturearm som har investert i en rekke norske oppstartsselskaper.

Nå går Shell Ventures og Idékapital inn på eiersiden, gjennom en transaksjon på til sammen 90 millioner dollar - tilsvarende omtrent 990 millioner kroner etter dagens kurs.

Partene oppgir verdivurderingen av Kongsberg Digital til 540 millioner dollar, omkring 5,9 milliarder kroner, etter transaksjonen. Det tilsier at de to nye investorene får en samlet eierpost på knappe 17 prosent.

Den nye eierstrukturen vil ifølge en pressemelding fra Kongsberg Digital sørge for «smartere, tryggere, og grønnere virksomhet på tvers av bransjer og i enda større skala».

– Denne økonomiske støtten styrker våre ambisjoner om videre vekst, og posisjonerer oss til å bli en betydelig global aktør med vår teknologi og digitale løsninger for tunge bransjer, sier Shane McArdle, administrerende direktør i Kongsberg Digital, i en pressemelding.

Idékapital har en bred portefølje sammensatt av en rekke norske vekstselskaper. I en melding på Linkedin skriver investeringsselskapet at plasseringen i Kongsberg Digital er helt i tråd med deres strategi.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.