KARRIERE

Seriegründer blir direktør for bærekraft i konsulent­selskap

Startup-profilen Anders Waage Nilsen omfavner konsernlivet og signerer for Cowi, – Store og etablerte selskaper er avgjørende for å gi utviklingen fart og momentum, sier han.

Startup-profil Anders Waage Nilsen går til Cowi.
Publisert

Den tidligere journalisten Anders Waage Nilsen har markert seg i gründermiljøet gjennom etableringen av flere selskaper i ulike bransjer, deriblant friluftsmagasinet Fri Flyt, teknologibyrået Netlife og søppelselskapet Carrot, samt startupfabrikken New.

Sistnevnte solgte han seg ut av i fjor, og sa i den sammenheng at han fortsatt aktet å være en «tidlig fase-fyr». Siden har han fungert som uavhengig «grønn» forretningsutvikler, primært innen eiendomsteknologi og bioøkonomi.

Nå trer Waage Nilsen derimot inn i det som kan sies å være motsetningen til startups; i fast jobb som bærekraftsdirektør i Cowi. Konsernet er blant landets ledende rådgivende ingeniørselskaper.

– Vi må bygge om hele samfunnet, øke tilgangen til fornybar energi og få helt nye industrier til å lykkes i stor skala. Ingeniører trengs i alle disse rollene. Jeg vil være med å bidra til at fagområdene jobber enda tettere sammen. Bærekraftig utvikling krever tverrfaglighet, sier Waage Nilsen i en pressemelding.

– Store selskaper avgjørende

Waage Nilsen mener det har vært en stor utvikling i næringslivet de siste årene, der naturmangfold, karbonregnskap og sirkulærøkonomi har gått fra å ha lav strategisk interesse hos mange store selskaper, til å stå øverst på dagsorden.

– Der miljøvern og forretningsstrategier lenge sto mot hverandre, ser de fleste ledere at dette ikke lenger er en motsetning. Det er kommersiell kraft i bærekraft, utviklingen drives frem av politikk, markedsutvikling og teknologi. Store og etablerte selskaper er avgjørende for å gi utviklingen fart og momentum, sier han.

Administrerende direktør i Cowi, Birgit Farstad Larsen, mener gründeerfaringen til Waage Nilsen vil bli nyttig i storkonsernet.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

– Anders har betydelig erfaring med å utvikle innovative selskaper som leverer bærekraftige løsninger. En av hans styrker er å føre idé til handling. Han er også en utmerket kunnskapsformidler, som vil bidra til å synliggjøre rådgivernes rolle og verdi i den grønne omstillingen, sier hun.