rekruttering

Se dokumentet som skal hjelpe 500 Klarna-oppsagte å få ny jobb

I kjølvannet av de omfattende oppsigelsene i teknologisektoren, sirkulerer flere dokumenter som samler talentene som nå er tilgjengelig for andre på jakt etter folk.

Klarna-sjef Sebastian Siemiatkowski så seg nødt til å kutte staben med 10 prosent nylig.
Publisert Sist oppdatert

Rundt 700 Klarna-ansatte mistet denne uken jobben da det svenske selskapet måtte snu skuta fra vekst til lønnsomhet. Også Netflix gjennomførte i mai en tung nedbemanning av over hundre ansatte, etter å ha mistet 200.000 abonnenter i 2022.

Selskapene har også pekt på uroen i verdensøkonomien som en årssak.

Les også: Klarna-sjefen om krisetiltakene: – Vi må tenke om

Etter kort tid ble det opprettet Excel-dokumenter forbeholdt samtlige som hadde mistet jobben i de store teknologiselskapene. Disse lenkene sirkulerer nå på Linkedin.

«Klarna Affected Employees Input Form (Responses)» inneholder per nå over 510 navn, og flere enn 30 personer har så langt skrevet seg inn i «Netflix Stunners - May 2022».

De tidligere Klarna- og Nettflix-ansatte har foruten fullt navn, oppgitt hvilken rolle de hadde i selskapene, lenke til Linkedin-profilen sin, lokasjon - og om de foretrekker en remote eller hybrid arbeidshverdag, i tillegg til øvrig kontaktinformasjon.

Et av Klarna-dokumentene som sirkulerer ble først opprettet av nordmannen Øyvind Aamold. Han hadde jobbet som «Senior Business Development Manager» i Klarna siden november i fjor.

I mai var det slutt.

På Linkedin skriver han:

«Etter inspirasjon fra de nylige oppsigelsene fra Netflix (hvor Michelle Duffie skapte et fantastisk sporingsdokument) tenkte jeg at et sporingsdokument kunne være nyttig for eks-Klarnauts også - del gjerne dette dokumentet med alle du kjenner som har blitt påvirket av disse permitteringene, så alle som ønsker å legge til detaljene sine kan gjøre det.»

Aamold fortsetter:

«Hvis du kjenner rekrutterere som leter etter noen av de smarteste menneskene i bransjen, kan du gjerne dele dette dokumentet - jeg er 100 % sikker på at en så flott og talentfull gruppe mennesker vil være tilbake snart!»

Også i norske vekstselskaper er det tøffere tider. Nylig annonserte for eksempel Play Magnus at de kuttet kostnadene med 19 millioner kroner. 15 personer mister jobben i selskapet, melder E24.