oppkjøp

Schibsted kjøper svensk markedsplass for langtidsutleie

Kjøper HomeQ Technologies AB.

Publisert

Schibsted har inngått avtale om å kjøpe alle aksjene i HomeQ Technologies AB, en svensk markedsplass for førstehåndsutleieleiligheter som kobler sammen eiendomsselskaper med potensielle leietakere.

Grunnlagt i 2016 har HomeQ raskt utviklet seg til å bli en ledende plattform for bedrift-til-forbruker for profesjonelle utleiere og et alternativ til de store offentlige boligkøene. 

Som sådan kompletterer det Schibsteds markedsplass for eiendom og gir en sterk vekstmulighet, spesielt i kombinasjon med Schibsteds forbruker-til-forbruker utleieplattform Qasa.

– Med HomeQ tar vi et viktig skritt for å gjøre førstehånds utleiekontrakter mer tilgjengelige, med en bedre tjeneste for både leietakere og utleiere, sier Kjersti Høklingen, SVP Eiendom i Schibsted Nordic Marketplaces. 

– Vi tror det er et stort uutnyttet markedspotensial for å tilby bedre tjenester for leietakere og utleiere, og at våre eiendomsmarkeder har en viktig rolle å spille for å realisere det potensialet.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

HomeQ har opplevd kraftig vekst de siste årene, med en inntektsvekst på 67 prosent år etter år i 2023. 

HomeQ-teamet består for øyeblikket av 19 personer. Hedi Kurda, som er administrerende direktør og grunnlegger, vil fortsette å lede selskapet.

– Schibsted har alltid virket som en av de naturlige, mulige langsiktige hjemmene for HomeQ, med spennende synergier og muligheter for en nordisk reise. Vi er spente på det neste kapittelet i historien vår, spesielt fordi det vil skrives sammen med en strategisk eier som vi virkelig har klikket med, sa Hedi Kurda.