fintech

Grunderne av Pej: Victor Sandberg, Joel Oredsson og John Elf.

Schibsted blir største eier i betalingsselskapet Pej

Schibsted øker sin eierandel når betalingsselskapet Pej tar inn ytterligere 65 millioner svenske kroner i en emisjon.

Publisert Sist oppdatert

Det svenske SaaS-selskapet leverer digitale selvbetjeningsløsninger til kunder som Breddos, Toma, og Hard Rock Cafe. For øyeblikket finnes rundt 30 forskjellige tjenester for bestilling og betaling på plattformen.

Pej henter nå ytterligere 65 millioner svenske kroner (62,4 millioner norske kroner) i en ny emisjon. Kapitalen skal brukes til investeringer i produktet og til å ekspandere utenfor Norden og Storbritannia, kommer det frem i en pressemelding.

Schibsted øker sin eierandel i emisjonen og blir med det største eier i Pej, etter at selskapet investerte for første gang i 2019. I tillegg kommer Polynom Investment i Malmø inn som ny eier.

LES OGSÅ: Tibber var bare oppvarming: Schibsted skal doble antallet startup-investeringer

Virksomhet i Norden og Storbritannia

Pej finnes i dag i hele Norden og Storbritannia, og har kunder innen bransjer som restauranter, arenaer og hotell.

I løpet av kort tid planlegger selskapet å lansere en løsning for servicehandel, hvor kundene får en bedre digital opplevelse med forbestilling og selvscanning. Alle løsningene kan integreres mot eksisterende kassasystem eller brukes som en selvstendig løsning.

– Vår tjeneste endrer grunnleggende måten vi handler på. Både køer og ventetider forsvinner, noe som er til fordel både for bedriften og forbrukerne. Vi jobber hele tiden med å forbedre og øke vårt tilbud. Med nye strategiske initiativ og partnerskap vil vi kunne levere mer verdi på flere markeder, sier grunder og administrerende direktør i Pej, Victor Sandber.

LES OGSÅ: Schibsted Ventures investerte for en milliard i 2021 - Derfor investerer de stadig mer i startups

– Stort potensial for fortsatt ekspansjon

– Siden vår første investering i Pej i 2019 har selskapet fortsatt å vise både driv og sterk vekst. Det har et stort potensial for fortsatt ekspansjon. Vi ser veldig fram til å følge og støtte Pej videre i den spennende fasen selskapet nå går inn i, sier Kajsa Gatenbeck, investment manager i Schibsted.

– Schibsted har på denne reisen gitt oss verdifull støtte på mange måter. Jeg ser virkelig fram til det fortsatte samarbeidet og mulighetene det gir, sier Victor Sandberg.