KRYPTO

Kryptobørsen Firi henter 60 millioner kroner og får Schibsted på eiersiden

Norges største kryptovalutabørs har passert 125.000 kunder. Med Schibsted i ryggen går de for tredobling og internasjonal lansering i år.

Medgründer og CEO i Firi, Thuc Hoang, sammen med investment manager Mats Stagaard i Schibsted.
Publisert Sist oppdatert

Emisjonen på 60 millioner kroner ble ledet av Schibsted Ventures, som skyter inn 40 millioner kroner. Avtalen priser Firi til 731 millioner kroner.

– Vi har fulgt Firi tett og er imponert av teamet, veksten og plattformen deres. Det skandinaviske kryptovalutamarkedet vokser raskt og Firi er perfekt posisjonert for å ekspandere til nye markeder. Vi ser frem til å ta del i den neste fasen og gjøre kryptovalutainvesteringer trygge og enkle for skandinaviske kunder, sier Mats Staugaard, investment manager i Schibsted Ventures Norge, i en pressemelding.

Gjennom 2021 har Firi vokst fra 12.000 til over 125.000 kunder som har kjøpt og solgt kryptovaluta for nesten 6 milliarder kroner. Nå øyner selskapet muligheten for å befeste lederposisjonen i det nordiske kryptomarkedet, og planlegger ekspansjon til Sverige og Danmark i løpet av første halvår.

Ifølge Firis egne markedsundersøkelser har omtrent 440.000 nordmenn investert i kryptovaluta. Selskapet forventer at dette er en trend som vil fortsette i årene som kommer.

– Vi tror at over 600.000 nordmenn vill ha investert i kryptovaluta innen utgangen av året, og vi ser også en liknende utvikling i det nordiske markedet, sier Thuc Hoang, CEO og medgründer av Firi.

Ambisjonen til gründerselskapet er å tredoble kundebasen innen utgangen av året.

Blant de øvrige investorene som kommer inn i Firi, er kryptospillgründeren Aleksander Leonard Larsen, som har gjort det skarpt og blitt papirmilliardær med selskapet Sky Mavis. Gründer og daglig leder Alex Svanevik i kryptoanalyseselskapet Nansen skyter også inn kapital, sammen med Skyfall Ventures, Tycoon Industrier og ChainLayer.