netthandel

Schibsted Ecommerce & Distribution, her ved Håkon Høst Brunsell og Cathrine Laksfoss, kjøper seg nå inn i svensk tech-startup.

Schibsted blir hovedeier i det svenske tech-selskapet Turnr

Schibsted blir hovedeier i det svenske tech-selskapet Turnr, som har utviklet et konsept som skal forenkle returer.

Publisert Sist oppdatert

Schibsted Ecommerce & Distribution, majoritetseier i selskaper som Helthjem og Morgenlevering, kjøper seg nå inn i det svenske tech-selskapet Turnr. Den svenske startupen, som har begynt å rulle i Sverige, skal nå tilgjengeliggjøres for kunder i Norge via Helthjem-nettverket.

– Vi heier på selskaper som tør å satse. Turnr har utviklet et unikt konsept som skal forenkle returer, samtidig som de ønsker å redusere miljøfotavtrykket. De har vist gode resultater til nå, og det blir utrolig spennende å utvikle videre, sier direktør i Schibsted Ecommerce & Distribution, Cathrine Laksfoss.

Oppkjøpet kommer rett etter at Helthjem annonserte en storsatsning på gjenbruk.

Turnr-plattformen vil fasiliteres via Helthjem-nettverket, som årlig leverer ut over 13 millioner netthandelspakker. Nesten to millioner sendinger gjøres mellom privatpersoner, og undersøkelser viser at 90 prosent benytter denne tjenesten til gjenbrukshandel.

– Vi er ekstremt stolte over at Schibsted er med på reisen mot en bedre fremtid. Deres uttalte bærekraftsarbeid, tidligere merittliste og vilje til innovasjon gjør dem til en viktig del av Turnrs arbeid for en enklere og mer bærekraftig retur, sier Mattebo.

Schibsted Distribusjon ønsker ikke å fortelle hvor mye de har investert i selskapet.

Les også: Schibsted legger ned leveringstjenesten Svosj etter mindre enn to år