Mats Julian Olsen og Fredrik Haga i Dune Analytics.

Schibsted-avhoppere henter 19 millioner kroner til norsk krypto-plattform

Norsk gründerduo henter millioner til analyseselskapet Dune Analytics fra internasjonale krypto-investorer.

Publisert Sist oppdatert

Det unge kryptoanalyse-selskapet Dune Analytics henter to millioner dollar, tilsvarende 19 millioner kroner i et konvertibelt lån ledet av Dragonfly Capital.

Digital Currency Group og Coinbase Ventures ble også med i såkornsrunden.

Det Oslo-baserte selskapet lanserte høsten 2018, og teller to mann: gründerne Fredrik Haga og Mats Julian Olsen. De forteller at selskapet har opplevd eksplosiv vekst i år.

– Det er nå tusenvis av medlemmer som lager og utforsker fantastiske spørsmål og dashboards med Dune. 18.000 analyser er opprettet og antallet vokser raskt, sier Haga.

Droppet Schibsted

Begge gründerne har tidligere jobbet i Schibsted, Haga i en rekke roller, blant annet som trendsjef for blockchain, Olsen som «Senior Data Scientist». De to sto bak Schibsteds første kryptoprodukt, da de ved hjelp av smartkontrakter og ethereum-nettverket satte leveringstjenesten Helthjem i stand til å sende pakker fra sender til mottaker og utløse betaling.

Kort tid etter lanseringen hoppet de imidlertid av corporate-karusellen for å starte noe eget.

Verktøyet de produserer lar folk analysere, visualisere og dele blokkjede-data, spesielt knyttet til Ethereum. Selskapet benytte en såkalt «freemium»-modell, der «pro»-utgaven koster 390 dollar i måneden.

– Vi har vokst i omsetning hele veien, og vi slapp en ny løsning i april, som har gjort at salget har tatt seg ekstra opp. I tillegg er vi bare to ansatte, så utgiftene er ikke spesielt høye, sier Haga til Shifter.

Driver lønnsomt

Årsrapporten for fjoråret viser en omsetning på 312.441 kroner og et negativt resultat på 614.420 kroner. Nå opplyser gründerne imidlertid at de allerede har snudd til profitt.

– Som et lønnsomt selskap har vi hatt mulighet til å klare oss på egenhånd, men vi har likevel besluttet å hente inn mer kapital for å imøtekomme den stadig økende etterspørselen, utvide teamet og bygge ut enda kraftigere verktøy for bransjen, sier Haga.

Bygger team

Gründeren forteller at nesten hele kundebasen er internasjonal og at de har svært få norske kunder. Den friske kapitalen de nå har hentet skal brukes til å ansette flere.

– Hva er milepælene fremover?

– Nå skal vi bygge et større team. Og så skal vi gjøre store overhalinger på produktene. Vi ser at det er et veldig sterkt engasjement for det vi driver med i kryptobransjen, så det vil vi bygge videre på.

Internasjonale investorer

Hovedinvestor Dragonfly Capital er et stort, men nokså anonymt investeringsselskap basert i San Fransisco.

I 2018 hentet de 100 millioner dollar til en fond som skulle investeres i kryptovaluta, kryptoselskaper og startups som jobber med krypto og blockchain. De har tidligere investert i selskaper som Compound, Coda og Celo.

I en pressemelding skriver partner i Dragonfly Capital, Tom Schmidt, at de ikke bare er en investor i Dune, men også aktiv bruker.

– Vi bruker personlig Dune for alle artiklene våre på Dragonfly Research, og bruker det kontinuerlig for å finne svar når vi tar investeringsbeslutninger.