Duoen Wasim Rashid (t.v.) og Simen Woxmyhr får i oppdrag å plassere 100 millioner kroner i lovende eiendomsteknologi.
Duoen Wasim Rashid (t.v.) og Simen Woxmyhr får i oppdrag å plassere 100 millioner kroner i lovende eiendomsteknologi.

Satser 100 millioner kroner på proptech

Tech-profilen Wasim Rashid har slått seg sammen med tunge eiendoms- og kapitalmiljøer, og får nå i oppdrag å plassere 100 millioner kroner i proptech - på to år.

Publisert Sist oppdatert

Wasim Rashid ble bare halvannet år i jobben som direktør for plattformer i DNB, før han tok overgangen til en annen konservativ bransje, i eiendomsselskapet R8.

I rollen som data- og teknologisjef fikk han imidlertid stort rom til å utfolde seg. Det resulterte innen kort tid i selskapet Orbit, som benytter en helt ny forretningsmodell for hvordan kontorlokaler kan utnyttes bedre.

Prosjektet har gitt Rashid blod på tann. Sammen med R8 og kapitalmiljøet Mont Investor, har han nå etablert et nytt investeringsselskap.

Alligate skal over to år tilføres rundt 100 millioner kroner. Pengene skal satses på lovende eiendomsteknologi, såkalt proptech.

Med seg på teamet har han Simen Woxmyhr fra Mont Investor. Nå er duoen for alvor i investeringsmodus.

Trioen bak pengene

I tillegg til R8 og Mont Investor, er Br. Jensen AS tungt involvert i satsingen. Sistnevnte er et familieeid investeringsselskap med hovedfokus på eiendomsinvesteringer, som samarbeider med Mont Investor. Trioen er såkalte «limited partners» (LP) i det nye investeringsselskapet, og står for pengene som skal satses.

Fra start er en del av porteføljeselskapene til de tre partnerne, som hører til i proptech-kategorien, overført til det nye selskapet. Blant dem er nevnte Orbit, digitalnøkkelselskapet Unloc og en finansiell investering i Skyfall-fondet.

– Vi så behov for å strukturere oppfølgingen av investeringene vi hadde, og å videreutvikle det området og se hva som finnes, sier Woxmyhr.

Buzzword-svingninger

Frøet som skulle bli Alligate ble sådd da Woxmyhr møtte Rashid i mai 2020.

– På vår side hadde vi veldig mye kunnskap om eiendom, og erfaring fra M&A og investment banking, forteller Woxmyhr.

– Det vi manglet var teknologi-innfallsvinkelen, den som gjør at vi kan være troverdig, og ikke bare en eiendomsaktør som skal prøve seg på litt proptech.

Matchen med Rashid og det svært brede oppdraget han hadde fått fra R8; «å gjøre noe innenfor eiendomsteknologi», var derfor veldig god. Allerede i november var Alligate etablert som selskap.

– Jeg gikk fra en ganske stor industri, bank og finans, og over til teknologi innen eiendom. Jeg så at litt av den samme «buzzword»-svingningen hadde begynt å heise seg opp innenfor den industrien der også, forteller Rashid.

Tredelt mandat

Mandatet til Alligate er tredelt. Oppfølging av porteføljen er én del, nyinvesteringer i proptech-startups i fasen før serie A, en annen.

Samtidig påpeker Rashid og Woxmyhr at investeringsselskapet ikke har en fast fondsstruktur, selv om de på mange måter vil operere som et fond. Det vil si at summen på 100 millioner kroner er indikert, og ikke kommitert. Det betyr også at det ikke er en definitiv exit-dato.

I tillegg forteller duoen at det er svært aktuelt å bygge opp egne initiativer internt, slik Rashid gjorde med Orbit i R8.

– Hva som ligger i begrepet proptech eller eiendomsteknologi, er fortsatt litt vagt. Det som er viktig, er at selskapene vi finner kan nyttegjøre seg av det som finnes i porteføljen, enten teknisk eller bygningsmessig, sier Rashid.

Powered by Labrador CMS