Investering

Sarsia investerer i grønt tech-selskap i Sverige 

Fondet Sarsia i Bergen investerer i det svenske selskapet Cetasol, som jobber med bærekraft innen maritim sektor. 

Spare energi: Løsningen til Cetasol skal få ned energibruk i maritim sektor.
Publisert Sist oppdatert

I en nylig finansieringsrunde sikrer Cetasol to millioner euro i nye investeringer, tilsvarende i overkant av 23 millioner kroner. 

Sarsia er en av tre investorer som er med i runden. De andre er ShipsFocus fra Singapore og Impact X Capital fra Storbritannia. 

Cetasol jobber for å optimalisere energibruken til havs, og lager en databasert digital tvillingmodellering av fartøyer. 

Finansieringen vil bli brukt til å doble satsingen på forskning- og utvikling og investere i optimalisering av AI og programvare for volumsalg globalt,  melder selskapet i en pressemelding. 

– Det vi ser i Cetasol er AI/maskinlæring-drevet teknologi for rute- og drivstoffoptimalisering, basert på dyp motorkunnskap fra Volvo, et team med drivkraft for å bygge virksomheten, og i en setting der nye reguleringer kommer fra EU og IMO (International Maritime Organization) for mellomstore fartøysmarkedet, skriver Jon-Kåre Hansen, partner i Sarsia i pressemeldingen. 

Hansen fortsetter: 

– Det du får er reelle og betydelige drivstoffbesparelser for marin sektor, en viktig del av det grønne skiftet. Vi ser frem til å samarbeide med teamet og partnerne for å skalere virksomheten over hele verden.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.