Insurtech-selskapet SafetyWing har sikret finansiering fra Creandum.

SafetyWing sikret 67 millioner kroner

2020 ble et kanonår for det norske oppstartsselskapet som utvikler forsikringsteknologi. Nå går blant andre Creandum og byFounders inn med friske midler for å akselerere veksten.

Publisert

Som følge av pandemien opplevde SafetyWing enorm pågang i fjor. Det norske teknologiselskapet utvikler enkle forsikringsprodukter for internasjonale frilansere og entreprenører, samt bedrifter med distribuerte team - som gir dekning på tvers av landegrenser.

Nå har den Silicon Valley-baserte oppstartsbedriften gründet av Sondre Rasch, Sarah Beyahte Sandnes og Hans Nyvold Kjellby, hentet en A-runde på åtte millioner dollar, tilsvarende 67,2 millioner kroner. Det kommer frem i en selskapsoppdatering sendt til investorene.

Emisjonen ble ledet av Creandum, som har vært på eiersiden lenge. Eksisterende aksjonær byFounders deltar også, får Shifter bekreftet.

I oppdateringen rapporteres det også at målsetningen for året om 10.000 aktive kunder ble nådd, og 50 prosent økt omsetning i fjerde kvartal.

Nye land og produkter

Safetywing deltok på det verdensberømte akseleratorprogrammet Y-Combinator i 2018, og lanserte det første produktet samme år: en helseforsikring for «digitale nomader» i alderen 10-69 år. Samtidig ble de kontaktet av mange bedrifter som hadde ansatte som jobbet «remote», og trengte hjelp med forsikring. I 2019 lanserte selskapet et nytt produkt – helseforsikring for bedrifter med distribuerte team.

– Et norsk selskap som skal ansette en person i for eksempel Mexico har ikke anledning til å gi dem tilgang på norske helsetjenester, men de kan kjøpe helseforsikring gjennom oss, forklarte gründer Rasch til Shifter i fjor.

I tillegg kan selskaper kjøpe forsikring i forbindelse med foreldrepermisjon og tannlegetjenester, blant annet. Bedrifter betaler et månedlig gebyr og kan endre navn eller legge til flere ansatte underveis.

I dag opererer selskapet i over 175 land, og ifølge investoroppdateringen skal flere legges til fremover.

I planene ligger også lansering av nye produkter, deriblant det de kaller verdens første globale og portable pensjonsprodukt, samt et betaprogram for å bestille legetimer.

Selskapet skriver også til eierne at de for tiden ansetter mange nye for tiden, og at det jobbes hardt for å opprettholde en god bedriftskultur gjennom prosessen.