EasyPark inngår samarbeid med den tyske bilprodusenten Mercedes-Benz for å tilby sømløs parkering direkte fra bilen.
EasyPark inngår samarbeid med den tyske bilprodusenten Mercedes-Benz for å tilby sømløs parkering direkte fra bilen.

Ruller ut «fremtidens p-billett»: Bilen betaler

Easyparks nye teknologi kommer snart til Norge.

Publisert Sist oppdatert

Norskutviklede EasyPark har inngått et partnerskap med Parkopedia, parkeringsselskapet bak tjenesten som gir oversikt over ledige plasser, pris og betalingsmetode, med mer. Sammen skal de gjøre det enklere for Mercedes-sjåfører å betale for parkeringen, melder partene i en melding.

– Som et norskutviklet teknologiselskap er vi hele tiden på jakt etter samarbeidspartnere som brenner for å gjøre hverdagen lettere for bilistene, sier Ludvik Eide, markedsansvarlig i EasyPark.

Automatisk løsning

Løsningen går ut på at når man som Mercedes-sjåfør kommer til områder hvor EasyPark fungerer, utløser kjøretøyet automatisert parkeringsbetaling ved hjelp av data levert av Parkopedia og EasyPark.

Sjåføren bekrefter transaksjonen i bilen når han eller hun parkerer. Når sjåføren kommer tilbake, ber bilen sjåføren om å stoppe parkeringstransaksjonen.

Eierens MercedesPay-konto blir deretter belastet og en elektronisk kvittering utstedt på epost, noe som skal sikre at de bare betaler for den faktiske tiden de har parkert på det stedet, opplyser Easypark.

– Vi er stolte over at vi, sammen med Mercedes-Benz og Parkopedia, kan tilby Mercedes-sjåfører denne løsningen, som vi tror er fremtidens måte å betale for parkeringen på, sier Eide videre.

Kommer til Norge

Den nye tjenesten er tilgjengelig i over 200 tyske byer og rulles ut over hele Europa i disse dager. Den er ifølge Easypark ventet å bli tilgjengelig i Norge om kort tid.

EasyPark kan nå brukes i over 1.400 byer fordelt ut over 17 land, og er i kraftig vekst. I Oslo betales omtrent 60 prosent av parkeringene med EasyPark-appen, en vekst på 38 prosent på ett år.

Powered by Labrador CMS