EasyPark og Hyre inngår samarbeid

Teknologiselskapene vil gjøre det lettere å være bilist i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Brukerne av bildelingstjenesten Hyre kan nå "sømløst betale" med EasyParks teknologi ved parkering i Oslo, melder selskapet i en pressemelding.

– Som et norskutviklet teknologiselskap, er vi hele tiden på jakt etter andre aktører i samme sfære som vi kan gjøre bra ting sammen med, sier Ludvik Eide, markedsansvarlig i EasyPark i en pressemelding.

– Vi har fulgt med på Hyre siden de startet opp, og er imponert over hva de får til. Dette er første gang vi samarbeider med en slik tjeneste i Norge, legger han til.

Parkeringsappen blir dermed en integrert del av Hyre-appen. Ved å bruke EasyPark gjennom Hyre-appen, vil parkeringen stoppe automatisk når bilen forlater parkeringsplassen.

På den måten slipper man å tenke på tiden og unngår overbetaling, skriver selskapet videre.

– Vi må hele tiden jobbe smart for å utvikle de mest brukervennlige løsningene til bilistene og byene. Tilbakemeldingene vi har fått fra testrundene vi har kjørt med Hyre, har vært svært positive, så dette lover bra, sier Eide.

Hyre er en digital plattform for leie av bil som ble lansert i 2018. Sammen med Møller Mobility Group har selskapet plassert ut biler i hele Oslo.

– Vi ønsker å tilby en totalpakke for våre brukere, da er parkering en naturlig del av dette. I likhet med EasyPark er vi brennende opptatt av gode teknologiske løsninger som skal gjøre det bedre å være bilist i byene, sier Nils Petter Nordbø, daglig leder i Hyre.

EasyPark er også et norskutviklet teknologiselskap, og appen kan nå brukes i over 1.200 byer fordelt ut over 15 land.

I Oslo betales omtrent 50 prosent av parkeringene med EasyPark-appen, en vekst på 38 prosent på bare på ett år, opplyser selskapet.