Havvind

Revolusjonerende norsk vindsystem får inn hemmelig VC-investor

Verdsettes til 40 millioner dollar etter penger.

Publisert Sist oppdatert

Det er rundt ett år siden det norske selskapet Wind Catching systems (WCS) med sin unike versjon av havvindmøller, kunngjorde at Ferd-eide Aibel skulle komme inn som industriell partner og utvikler.

Teknologien skal teoretisk øke effektiviteten på havvindmøller ved å redusere arealbehovet med 80 prosent sammenlignet med andre former for enkeltflytende havvindmøller.

WCS-leder Ole Heggheim har tidligere uttalt at teknologien skal gjøre havvind konkurransedyktig allerede i 2022-2023. Det er i så fall ti år tidligere enn konvensjonell flytende havvind. Ifølge Heggheim er målet å produsere strøm som kan konkurrere med bunnfast havvind uten subsidier.

Nå har selskapet gjennomført en serie A-runde på 10 millioner dollar hvor en foreløpig hemmelig VC-investor med tilknytning til en stor industriell aktør kommer inn på eiersiden.

Kapitalen skal gå til utvikling og kommersialisering av teknologien. Transaksjonen verdsetter WCS til 30 millioner dollar før penger, og altså 40 millioner etter.

Investeringsselskapet North Energy deltok i runden med 250.000 dollar og har 22 prosent av aksjene. Ferd AS har også en eierandel.